
Cvetačne testenine s sirom in špinačo
Krepke testenine za hladne dni
Cvetačne testenine s sirom in špinačo
Krepke testenine za hladne dni

Sestavine
paradižnikova omaka
- 4 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 700 g paradižnikovega pireja
- sol
- poper
- 8,5 dl mleka
- 50 g moke
- 50 g masla
- 1 žlička dijonske gorčice
- 100 g naribanega trdega sira (grojer, čedar)
- 25–50 g sira z modro plesnijo
- ½ žličke mletega muškatnega oreška
- 250 g peresnikov
- 1 kg cvetače
- 75 g zamrznjene špinače
- 1 žlica masla
- 25 g popraženih pinjol
- 6 ognjevarnih modlov

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
paradižnikova omaka
- 4 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 700 g paradižnikovega pireja
- sol
- poper
- 8,5 dl mleka
- 50 g moke
- 50 g masla
- 1 žlička dijonske gorčice
- 100 g naribanega trdega sira (grojer, čedar)
- 25–50 g sira z modro plesnijo
- ½ žličke mletega muškatnega oreška
- 250 g peresnikov
- 1 kg cvetače
- 75 g zamrznjene špinače
- 1 žlica masla
- 25 g popraženih pinjol
- 6 ognjevarnih modlov
Postopek
Najprej pripravimo paradižnikovo omako. Česen olupimo, 3 stroke narežemo na rezine, enega pa pustimo celega. V ponvi segrejemo olje in na njem kakšno minuto pražimo rezinice česna, da zadišijo. Dodamo paradižnikov pire, začinimo s soljo in poprom, ponev pokrijemo in kuhljamo 20 minut, da se omaka zgosti.
Medtem pripravimo sirovo omako. V kozico damo mleko, moko in maslo. Vse skupaj segrejemo in do vretja neprestano mešamo, da dobimo gladko omako. Ko zavre, kuhljamo še 3 minute, nato pa odstranimo z ognja. Rahlo ohladimo; to naj traja približno 5 minut; nato pa vmešamo gorčico, skoraj ves nariban sir, polovico sira z modro plesnijo in polovico muškatnega oreška.
V zadostni količini slane vode 8 minut kuhamo testenine in na cvetke razdeljeno očiščeno cvetačo, nato pa peresnike in cvetačo odcedimo. V ponvi segrejemo žlico masla in dodamo cel strok česna, odmrznjeno in dobro odcejeno špinačo, preostali muškatni orešek, sol in veliko popra. Vse skupaj pražimo 2 minuti, vmes mešamo, nato pa strok česna odstranimo.
Približno 3 dl sirove omake prihranimo, preostalo pa zmešamo s testeninami in cvetačo. Polovico paradižnikove omake razdelimo v 6 manjših modlov in jo prekrijemo z malo špinače. Dodamo mešanico testenin in cvetače, prekrijemo s preostalo špinačo in prelijemo s preostalo paradižnikovo omako, vse pa še s sirovo omako. Posujemo s sirom, ki nam je ostal, in pinjolami. Pečico segrejemo na 200 °C in pečemo 18 do 20 minut do zlato rjave barve. Postrežemo z zeleno solato.