© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zapečene testenine s sirom in zelenjavo

Testenine iz pečice za družinsko kosilo so vedno odlična zamisel.

Zapečene testenine s sirom in zelenjavo

Testenine iz pečice za družinsko kosilo so vedno odlična zamisel.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 5 dl posnetega mleka
  • 25 g koruznega škroba
  • 220 g kratkih testenin (cevk, polžkov, makarončkov ...)
  • 100 g zelo zrelega sira čedar
  • 25 g parmezana
  • žlica oljčnega olja
  • 200 g sveže špinače
  • 200 g zrelega češnjevega paradižnika
  • sol in poper

Sestavine

  • 5 dl posnetega mleka
  • 25 g koruznega škroba
  • 220 g kratkih testenin (cevk, polžkov, makarončkov ...)
  • 100 g zelo zrelega sira čedar
  • 25 g parmezana
  • žlica oljčnega olja
  • 200 g sveže špinače
  • 200 g zrelega češnjevega paradižnika
  • sol in poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Koruzni škrob zmešamo s 3 žlicami mleka, preostalo mleko pa nalijemo v kozico in ga pogrejemo. V loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo vsujemo testenine in jih kuhamo malo manj časa, kot piše na embalaži, medtem jih občasno pomešamo.

2

Škrobno zmes vmešamo v toplo mleko in na nizki temperaturi še naprej mešamo, da nastane gosta in gladka omaka. Odstavimo jo in ji primešamo večino naribanega čedarja (malo ga prihranimo za posip na koncu), nariban parmezan in poper po okusu.

3

Testenine dobro odcedimo in vmešamo v omako. V ponvi segrejemo olje in na njem nekaj minut dušimo špinačo, da ovene. Razdelimo jo v štiri porcijske nepregorne posodice, nato dodamo še razpolovljene paradižničke. Na zelenjavo naložimo testenine in jih posujemo s prihranjenim čedarjem. Pečemo 15 do 20 minut ali toliko časa, da omaka zabrbota in se jed po vrhu rjavo zapeče.

Priljubljeni recepti

Jetrnice z bujto repo

Jetrnice in bujta repa ne smejo utoniti v pozabo!

Enostavno

Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom

Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.