
Kaj boste skuhali danes?
Zapečena cvetača s sirom
Zapečena cvetača s sirom

Sestavine
- 100 g zrelega čedarja (ali drugega aromatičnega topljivega sira)
- 50 g svežih belih krušnih drobtin
- pest grobo sesekljanega peteršilja
- 1 velika cvetača, narezana na cvetke
- 1 l polnomastnega mleka in še malo
- 1 majhna čebula
- 85 g masla
- 85 g moke
- sol
- poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 100 g zrelega čedarja (ali drugega aromatičnega topljivega sira)
- 50 g svežih belih krušnih drobtin
- pest grobo sesekljanega peteršilja
- 1 velika cvetača, narezana na cvetke
- 1 l polnomastnega mleka in še malo
- 1 majhna čebula
- 85 g masla
- 85 g moke
- sol
- poper
Postopek
V skledici zmešamo nariban sir, drobtine in peteršilj ter postavimo na stran. Cvetačo narežemo na cvetke in damo v veliko kozico, prelijemo z vodo, dodamo kanček mleka (to odžene neprijeten vonj cvetače) in zavremo. Kuhamo 2 do 3 minute, da se malo zmehča, nato jo odcedimo.
V drugo kozico nalijemo mleko, dodamo olupljeno in razpolovljeno čebulo, malo solimo in popramo, zavremo, nato odstavimo. V majhni kozici pripravimo prežganje: počasi stopimo maslo, nato med mešanjem dodajamo moko, da dobimo pasto. Iz mleka odstranimo čebulo in jo zavržemo. Še vedno na majhnem ognju počasi prilivamo vrelo mleko in z metlico nenehno stepamo mleko in prežganje ter zavremo. Kuhamo 2 minuti, da je omaka lepo gladka in gosta. Pazimo, da temperatura ni previsoka, sicer se bo omaka prismodila.
Pečico segrejemo na 200 °C. Cvetačo preložimo v težak pekač, jo prelijemo z omako ter posujemo z mešanico sira in drobtin. Postavimo v pečico za 20 minut, da se zlato zapeče in zabrbota.