Kaj boste skuhali danes?
Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko
Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!
Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko
Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!
Sestavine
- 200 g riževih rezancev
- 200 g velikih olupljenih kuhanih kozic
- 1 majhna rdeča čebula
- 1 majhen rdeč čili
- 1 majhna kumara
- 1 velika pest koriandra
- 1 velika pest mete
- 2 žlici praženih arašidov
preliv
- sok 3 limet
- 1 žlica mehkega rjavega sladkorja
- 2 žlički ribje omake
- 1 strok česna
hrustljava šalotka
- 5 tenko narezanih šalotk
- rastlinsko olje za cvrenje
- moka za pomokanje
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g riževih rezancev
- 200 g velikih olupljenih kuhanih kozic
- 1 majhna rdeča čebula
- 1 majhen rdeč čili
- 1 majhna kumara
- 1 velika pest koriandra
- 1 velika pest mete
- 2 žlici praženih arašidov
preliv
- sok 3 limet
- 1 žlica mehkega rjavega sladkorja
- 2 žlički ribje omake
- 1 strok česna
hrustljava šalotka
- 5 tenko narezanih šalotk
- rastlinsko olje za cvrenje
- moka za pomokanje
Postopek
Za hrustljavo šalotko v voku segrejemo 5 cm olja. Olje je primerno vroče takrat, ko košček šalotke zacvrči, ko ga vržemo vanj. Rezine šalotke pomokamo, otresemo odvečno moko in jih cvremo približno 1 minuto, da se zlato obarvajo. Osušimo jih na kuhinjski brisači in prihranimo.
Preliv pripravimo tako, da limetin sok zmešamo s sladkorjem, ribjo omako in strtim strokom česna. Kumaro z lupilnikom narežemo na tanke rezine, čili narežemo, arašide grobo nasekljamo.
Riževe rezance damo v veliko skledo, jih prelijemo z vrelo vodo in pustimo 2 minuti ali tako dolgo, da se skuhajo. Precedimo jih skozi cedilo, splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo tako, da jih večkrat pretresemo v cedilu, da se znebimo odvečne vode. Damo jih nazaj v skledo, dodamo kozice, čebulo, čili, kumaro in zelišča. Začinimo s prelivom, premešamo in posujemo s šalotko in arašidi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!