Kaj boste skuhali danes?
Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko
Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!
Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko
Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!
Sestavine
- 200 g riževih rezancev
- 200 g velikih olupljenih kuhanih kozic
- 1 majhna rdeča čebula
- 1 majhen rdeč čili
- 1 majhna kumara
- 1 velika pest koriandra
- 1 velika pest mete
- 2 žlici praženih arašidov
preliv
- sok 3 limet
- 1 žlica mehkega rjavega sladkorja
- 2 žlički ribje omake
- 1 strok česna
hrustljava šalotka
- 5 tenko narezanih šalotk
- rastlinsko olje za cvrenje
- moka za pomokanje
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 200 g riževih rezancev
- 200 g velikih olupljenih kuhanih kozic
- 1 majhna rdeča čebula
- 1 majhen rdeč čili
- 1 majhna kumara
- 1 velika pest koriandra
- 1 velika pest mete
- 2 žlici praženih arašidov
preliv
- sok 3 limet
- 1 žlica mehkega rjavega sladkorja
- 2 žlički ribje omake
- 1 strok česna
hrustljava šalotka
- 5 tenko narezanih šalotk
- rastlinsko olje za cvrenje
- moka za pomokanje
Postopek
Za hrustljavo šalotko v voku segrejemo 5 cm olja. Olje je primerno vroče takrat, ko košček šalotke zacvrči, ko ga vržemo vanj. Rezine šalotke pomokamo, otresemo odvečno moko in jih cvremo približno 1 minuto, da se zlato obarvajo. Osušimo jih na kuhinjski brisači in prihranimo.
Preliv pripravimo tako, da limetin sok zmešamo s sladkorjem, ribjo omako in strtim strokom česna. Kumaro z lupilnikom narežemo na tanke rezine, čili narežemo, arašide grobo nasekljamo.
Riževe rezance damo v veliko skledo, jih prelijemo z vrelo vodo in pustimo 2 minuti ali tako dolgo, da se skuhajo. Precedimo jih skozi cedilo, splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo tako, da jih večkrat pretresemo v cedilu, da se znebimo odvečne vode. Damo jih nazaj v skledo, dodamo kozice, čebulo, čili, kumaro in zelišča. Začinimo s prelivom, premešamo in posujemo s šalotko in arašidi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ocvrte panirane sardele
Marmelada iz rabarbare in jagod
Sladke jagode in kiselkasta rabarbara se odlično ujamejo v osvežilni poletni marmeladi. Če jo naredite z želirnim sladkorjem Wiener Zucker, je uspeh zagotovljen.