© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljav posladek s smetano in jagodami

Hrustljav posladek s smetano in jagodami

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hrustljav posladek s smetano in jagodami

Sestavine

  • 2 lista želatine
  • 30 g krokanta
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 4 žlice mandljevega likerja
  • 1 beljak
  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • 3 dl sladke smetane
  • 500 g jagod
  • 1 žlica limonovega soka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 lista želatine
  • 30 g krokanta
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 4 žlice mandljevega likerja
  • 1 beljak
  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • 3 dl sladke smetane
  • 500 g jagod
  • 1 žlica limonovega soka

Postopek

1

Želatino namočimo v hladni vodi, krokant pa v možnarju fino zdrobimo.

2

V kotliček za sneg damo oba rumenjaka, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Nad vročo vodno kopeljo stepemo v gosto zmes, nato pa odstavimo in stepamo še toliko časa, da se masa ohladi.

3

Želatino ožmemo, raztopimo v vročem mandljevem likerju in vmešamo v jajčno peno.

4

Beljak stepemo z žlico kristalnega sladkorja v čvrst sneg. Četrt litra smetane prav tako čvrsto stepemo (preostalo smetano prihranimo). Krokant, sneg in stepeno smetano vmešamo z metlico za sneg v jajčno peno; maso damo za 2 uri v hladilnik, da se strdi.

5

Jagode operemo, očistimo ter glede na velikost razpolovimo ali razrežemo na četrtine. Pokapamo jih z limonovim sokom, dodamo preostali kristalni sladkor, previdno zmešamo in pustimo 10 minut v marinadi. Nato jagode pokapamo s preostalo tekočo sladko smetano in previdno premešamo.

6

Iz dobro ohlajene krokantove strjenke z žlico izrežemo lepe stožce, s smetanovimi jagodami serviramo na desertne krožnike in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.