Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2 lista želatine
- 30 g krokanta
- 2 rumenjaka
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 4 žlice mandljevega likerja
- 1 beljak
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- 3 dl sladke smetane
- 500 g jagod
- 1 žlica limonovega soka
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 2 lista želatine
- 30 g krokanta
- 2 rumenjaka
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 4 žlice mandljevega likerja
- 1 beljak
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- 3 dl sladke smetane
- 500 g jagod
- 1 žlica limonovega soka
Postopek
Želatino namočimo v hladni vodi, krokant pa v možnarju fino zdrobimo.
V kotliček za sneg damo oba rumenjaka, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Nad vročo vodno kopeljo stepemo v gosto zmes, nato pa odstavimo in stepamo še toliko časa, da se masa ohladi.
Želatino ožmemo, raztopimo v vročem mandljevem likerju in vmešamo v jajčno peno.
Beljak stepemo z žlico kristalnega sladkorja v čvrst sneg. Četrt litra smetane prav tako čvrsto stepemo (preostalo smetano prihranimo). Krokant, sneg in stepeno smetano vmešamo z metlico za sneg v jajčno peno; maso damo za 2 uri v hladilnik, da se strdi.
Jagode operemo, očistimo ter glede na velikost razpolovimo ali razrežemo na četrtine. Pokapamo jih z limonovim sokom, dodamo preostali kristalni sladkor, previdno zmešamo in pustimo 10 minut v marinadi. Nato jagode pokapamo s preostalo tekočo sladko smetano in previdno premešamo.
Iz dobro ohlajene krokantove strjenke z žlico izrežemo lepe stožce, s smetanovimi jagodami serviramo na desertne krožnike in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Toskanska fižolova juha
Pričarajte si bogastvo okusov in barv Toskane na enem krožniku. Morda s kozarcem rdečega vina.
Skutna torta z belo čokolado
Skutna torta z izrazitim čokoladnim okusom, a vseeno lahka kot peresce