
Sestavine
- 2 lista želatine
- 30 g krokanta
- 2 rumenjaka
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 4 žlice mandljevega likerja
- 1 beljak
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- 3 dl sladke smetane
- 500 g jagod
- 1 žlica limonovega soka

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 lista želatine
- 30 g krokanta
- 2 rumenjaka
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 4 žlice mandljevega likerja
- 1 beljak
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- 3 dl sladke smetane
- 500 g jagod
- 1 žlica limonovega soka
Postopek
Želatino namočimo v hladni vodi, krokant pa v možnarju fino zdrobimo.
V kotliček za sneg damo oba rumenjaka, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Nad vročo vodno kopeljo stepemo v gosto zmes, nato pa odstavimo in stepamo še toliko časa, da se masa ohladi.
Želatino ožmemo, raztopimo v vročem mandljevem likerju in vmešamo v jajčno peno.
Beljak stepemo z žlico kristalnega sladkorja v čvrst sneg. Četrt litra smetane prav tako čvrsto stepemo (preostalo smetano prihranimo). Krokant, sneg in stepeno smetano vmešamo z metlico za sneg v jajčno peno; maso damo za 2 uri v hladilnik, da se strdi.
Jagode operemo, očistimo ter glede na velikost razpolovimo ali razrežemo na četrtine. Pokapamo jih z limonovim sokom, dodamo preostali kristalni sladkor, previdno zmešamo in pustimo 10 minut v marinadi. Nato jagode pokapamo s preostalo tekočo sladko smetano in previdno premešamo.
Iz dobro ohlajene krokantove strjenke z žlico izrežemo lepe stožce, s smetanovimi jagodami serviramo na desertne krožnike in ponudimo.