Kaj boste skuhali danes?
Solata s kozicami, rižem in mangom v kozarcu
Hranljiva pisana solata za kosilo v službi
Solata s kozicami, rižem in mangom v kozarcu
Hranljiva pisana solata za kosilo v službi
Sestavine
- 125 g kuhanega riža (npr. rjavi riž basmati)
- pest mlade špinače
- 50 g kuhanih kozic
- ¼ zrelega manga
- ½ rdečega čilija
- majhna pest koriandra (po želji)
preliv
- ½ žlice manj slane sojine omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 1 žlička riževega kisa
- ½ žličke rjavega sladkorja
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 125 g kuhanega riža (npr. rjavi riž basmati)
- pest mlade špinače
- 50 g kuhanih kozic
- ¼ zrelega manga
- ½ rdečega čilija
- majhna pest koriandra (po želji)
preliv
- ½ žlice manj slane sojine omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 1 žlička riževega kisa
- ½ žličke rjavega sladkorja
Postopek
Vse sestavine za preliv dobro zmešamo. Preliv nato zlijemo na dno velikega kozarca za vlaganje ali posode, ki jo lahko nepredušno zapremo. Na preliv damo riž in kozarec postavimo v hladilnik, če jed pripravljamo en dan prej.
Mango olupimo in narežemo na majhne koščke, čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo. Na riž v plasteh naložimo špinačo, kozice, mango, čili in grobo nasekljan koriander. Na vrhu kozarca ali posode pustimo malo prostora, da lahko pred kosilom kozarec najprej dobro pretresemo in tako tako vse sestavine začinimo s prelivom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poprtnik
Jagodna marmelada z dodatkom džina
Paradižnikov confit
Konfitirani paradižniki vas bodo še nekaj časa razvajali z božanskim okusom