
Burgerji z jagnjetino in metinim cacikijem
Domači burgerji vedno zmagajo! Tile jagnječji imajo grški pridih.
Burgerji z jagnjetino in metinim cacikijem
Domači burgerji vedno zmagajo! Tile jagnječji imajo grški pridih.

Sestavine
- 25 g bulgurja
- 500 g fino zmlete jagnjetine
- 1 žlička mletega kumina
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 žlička mlete dimljene paprike
- poper
- 1 drobno strt strok česna (po želji)
- olje za premaz
- večji kruhki za hamburgerje
- narezan paradižnik in rdeča čebula, ko postrežemo
omaka caciki
- sol
- kos kumare (5 cm)
- 200 g grškega jogurta
- 2 žlici nasekljane mete (npr. maroške)
- pest metinih lističev za postrežbo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 25 g bulgurja
- 500 g fino zmlete jagnjetine
- 1 žlička mletega kumina
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 žlička mlete dimljene paprike
- poper
- 1 drobno strt strok česna (po želji)
- olje za premaz
- večji kruhki za hamburgerje
- narezan paradižnik in rdeča čebula, ko postrežemo
omaka caciki
- sol
- kos kumare (5 cm)
- 200 g grškega jogurta
- 2 žlici nasekljane mete (npr. maroške)
- pest metinih lističev za postrežbo
Postopek
Bulgur stresemo v posodo, ga prelijemo z vodo in pustimo vreti 10 minut. Nato ga stresemo na cedilo, dobro odcedimo in iz njega iztisnemo vso odvečno vodo.
Kumari odstranimo semena, jo grobo naribamo in stisnemo, da se izloči sok, ki ga nato zavržemo. Zmešamo jo z jogurtom in nasekljano meto ter malo soli.
Bulgur, meso, začimbe in česen, če se zanj odločimo, dobro zmešamo in oblikujemo 4 polpete. Premažemo jih z malo olja in pečemo v ponvi ali na žaru 5 minut na vsaki strani, da so dobro pečeni. Postrežemo jih v kruhkih, ki jih lahko tudi malo popečemo, z omako caciki, paradižnikom, čebulo in metinimi listi.