
Kaj boste skuhali danes?
Burgerji z jagnjetino in metinim cacikijem
Domači burgerji vedno zmagajo! Tile jagnječji imajo grški pridih.
Burgerji z jagnjetino in metinim cacikijem
Domači burgerji vedno zmagajo! Tile jagnječji imajo grški pridih.

Sestavine
- 25 g bulgurja
- 500 g fino zmlete jagnjetine
- 1 žlička mletega kumina
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 žlička mlete dimljene paprike
- poper
- 1 drobno strt strok česna (po želji)
- olje za premaz
- večji kruhki za hamburgerje
- narezan paradižnik in rdeča čebula, ko postrežemo
omaka caciki
- sol
- kos kumare (5 cm)
- 200 g grškega jogurta
- 2 žlici nasekljane mete (npr. maroške)
- pest metinih lističev za postrežbo

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Za vikend si privoščite izlet in slastno friko
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 25 g bulgurja
- 500 g fino zmlete jagnjetine
- 1 žlička mletega kumina
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 žlička mlete dimljene paprike
- poper
- 1 drobno strt strok česna (po želji)
- olje za premaz
- večji kruhki za hamburgerje
- narezan paradižnik in rdeča čebula, ko postrežemo
omaka caciki
- sol
- kos kumare (5 cm)
- 200 g grškega jogurta
- 2 žlici nasekljane mete (npr. maroške)
- pest metinih lističev za postrežbo
Postopek
Bulgur stresemo v posodo, ga prelijemo z vodo in pustimo vreti 10 minut. Nato ga stresemo na cedilo, dobro odcedimo in iz njega iztisnemo vso odvečno vodo.
Kumari odstranimo semena, jo grobo naribamo in stisnemo, da se izloči sok, ki ga nato zavržemo. Zmešamo jo z jogurtom in nasekljano meto ter malo soli.
Bulgur, meso, začimbe in česen, če se zanj odločimo, dobro zmešamo in oblikujemo 4 polpete. Premažemo jih z malo olja in pečemo v ponvi ali na žaru 5 minut na vsaki strani, da so dobro pečeni. Postrežemo jih v kruhkih, ki jih lahko tudi malo popečemo, z omako caciki, paradižnikom, čebulo in metinimi listi.
Priljubljeni recepti
Solata vinegret
Smuti z ledenimi kockami
Peresniki s tunino, kaprami in olivami
Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan