Kaj boste skuhali danes?
Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente
Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.
Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente
Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.
Lahki, mediteransko navdihnjeni burgerji navdušijo vse!
Sestavine
- 500 g skuhane polente
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 kosa piščančjih prsi
- 25 g krušnih drobtin
- 25 g parmezana
- 120 g rezin mocarele
- 4 čabate ali kruhki za hamburgerje
ko postrežemo
- solatni listi
- na soncu posušeni paradižniki
- bazilikin pesto
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 500 g skuhane polente
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 kosa piščančjih prsi
- 25 g krušnih drobtin
- 25 g parmezana
- 120 g rezin mocarele
- 4 čabate ali kruhki za hamburgerje
ko postrežemo
- solatni listi
- na soncu posušeni paradižniki
- bazilikin pesto
Postopek
Kuhinjsko desko (ali drugo ravno površino) poškropimo z vodo in nanjo stresemo še vročo kuhano polento. Razmažemo jo na 1,5 cm debelo in popolnoma ohladimo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Polento narežemo na palčke (kot za pomfrit) in jih premažemo z malo olja. Razporedimo jih po pekaču in pečemo približno 20 minut, da postanejo zlato rjave. Piščančje prsi prerežemo na pol, jih z valjarjem rahlo poravnamo in premažemo z oljem. V krožniku zmešamo drobtine in parmezan ter v mešanici povaljamo piščančje prsi.
Piščančje prsi razporedimo po drugem pekaču in jih pečemo 10 do 12 minut, da se popolnoma spečejo in postanejo hrustljave. Nato na vsak kos piščanca položimo rezino mocarele in spet postavimo v pečico, da se sir rahlo stopi. Čabate ali kruhke za hamburgerje prerežemo na pol in jih rahlo popečemo. Obložimo jih z nekaj solatnimi listi. Nanje položimo piščančje prsi, jih obložimo s pestom iz bazilike in dodamo še paradižnik. Postrežemo s pomfrijem iz polente.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Topla ohrovtova solata z mandlji in pršutom
Jesenski kruhovi cmoki
Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke