
Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente
Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.
Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente
Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.

Lahki, mediteransko navdihnjeni burgerji navdušijo vse!
Sestavine
- 500 g skuhane polente
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 kosa piščančjih prsi
- 25 g krušnih drobtin
- 25 g parmezana
- 120 g rezin mocarele
- 4 čabate ali kruhki za hamburgerje
ko postrežemo
- solatni listi
- na soncu posušeni paradižniki
- bazilikin pesto

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 500 g skuhane polente
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 kosa piščančjih prsi
- 25 g krušnih drobtin
- 25 g parmezana
- 120 g rezin mocarele
- 4 čabate ali kruhki za hamburgerje
ko postrežemo
- solatni listi
- na soncu posušeni paradižniki
- bazilikin pesto
Postopek
Kuhinjsko desko (ali drugo ravno površino) poškropimo z vodo in nanjo stresemo še vročo kuhano polento. Razmažemo jo na 1,5 cm debelo in popolnoma ohladimo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Polento narežemo na palčke (kot za pomfrit) in jih premažemo z malo olja. Razporedimo jih po pekaču in pečemo približno 20 minut, da postanejo zlato rjave. Piščančje prsi prerežemo na pol, jih z valjarjem rahlo poravnamo in premažemo z oljem. V krožniku zmešamo drobtine in parmezan ter v mešanici povaljamo piščančje prsi.
Piščančje prsi razporedimo po drugem pekaču in jih pečemo 10 do 12 minut, da se popolnoma spečejo in postanejo hrustljave. Nato na vsak kos piščanca položimo rezino mocarele in spet postavimo v pečico, da se sir rahlo stopi. Čabate ali kruhke za hamburgerje prerežemo na pol in jih rahlo popečemo. Obložimo jih z nekaj solatnimi listi. Nanje položimo piščančje prsi, jih obložimo s pestom iz bazilike in dodamo še paradižnik. Postrežemo s pomfrijem iz polente.