Kaj boste skuhali danes?
Sestavljena poletna solata z rakci
Sestavljena poletna solata z rakci
Sestavine
- 2 jajci
- 1 majhna glava mehke solate
- 400 g koruze iz pločevinke
- 2 korenčka
- 1 majhna kumara
- 200 g kuhanih rakcev
- 4 žlice lahke majoneze
- 2 žlici kečapa
- omaka tabasko (po želji)
- krhlji limone, ko postrežemo
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Puran, ki nikoli ni pust: ideje za lahka in res okusna kosila
Puranje meso je odlična izbira za hitro, okusno in razmeroma zdravo kosilo, ki bo všeč vsem.
Sestavine
- 2 jajci
- 1 majhna glava mehke solate
- 400 g koruze iz pločevinke
- 2 korenčka
- 1 majhna kumara
- 200 g kuhanih rakcev
- 4 žlice lahke majoneze
- 2 žlici kečapa
- omaka tabasko (po želji)
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Jajci 8 minut kuhamo v vreli vodi, ohladimo ju pod tekočo vodo, olupimo in narežemo na rezine.
Solato natrgamo na primerne kose in posušimo. Korenček ostrgamo in grobo naribamo. Kumaro narežemo na kocke.
Solato sestavimo tako, da na dno sklede položimo zeleno solato, nato po vrsti koruzo, korenček, kumaro in jajca, končamo pa z rakci. Majonezo zmešamo s kečapom in kančkom tabaska in polijemo po solati. Postrežemo s krhljem limone.
Nasvet
Sestavljeno poletno solato za dve osebi lahko pripravimo tudi s piščancem: v 2 skledi zložite po vrsti 100 g rukole, na kocke narezano zeleno papriko, 4 narezane mlade čebulice in natrgano kuhano ali pečeno meso piščančjih prsi. Zmešajte 2 žlici pesta z 2 žlicama oljčnega olja in polijte po solati.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pastinakova torta z javorjevim sirupom
Jelenov golaž s polento
»Suha župa« z žlikrofi
Čeprav se imenuje suha župa, nima nič povezave z njeno sočnostjo okusov.