
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 500 g korenja
- 5 podolgovatih šalotk
- 4 stroki česna
- 1 žlička koromačevih semen
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g ješprenjčka
- majhen šopek peteršilja
- majhen šopek kopra
- 150 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper
- malo koprovega zelenja, ko postrežemo (po želji)
preliv
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- sok 1 limone

Kosilo v pol ure: 7 hitrih idej za vsak dan
Ko nas priganja ura in se nam zdi, da bomo srečali še same sebe, je še bolj pomembno, da si privoščimo toplo kosilo. Tukaj je naših 7 idej za kosilo, pripravljeno v pol ure.

Recept za čokoladni užitek, ki vedno uspe
Recept za preprosto, a hkrati imenitno čokoladno sladico nosi burno zgodbo o prepletu glasbe in prepovedane ljubezni.

Kremasta, lahka, božanska: Pavlova v keto preobleki
Za vas imamo prilagojen recept za slavno Pavlovo, v kateri boste lahko uživali tudi tisti, ki sledite keto prehranjevalnemu režimu.
Sestavine
- 500 g korenja
- 5 podolgovatih šalotk
- 4 stroki česna
- 1 žlička koromačevih semen
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g ješprenjčka
- majhen šopek peteršilja
- majhen šopek kopra
- 150 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper
- malo koprovega zelenja, ko postrežemo (po želji)
preliv
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- sok 1 limone
Postopek
PRIPRAVA
Pečico segrejemo na 180 °C. Korenčke ostrgamo in jih poševno narežemo. Šalotke razrežemo na četrtine. Česen rahlo stremo. Korenje stresemo v večji pekač skupaj s šalotko, česnom in koromačevimi semeni. Pokapamo z oljem, premešamo, solimo in popramo. Pečemo 35 do 40 minut oziroma tako dolgo, da vse skupaj karamelizira in se korenje zmehča.
Medtem v veliki kozici v osoljeni vodi skuhamo ješprenjček na zob, kar traja približno pol ure. Vse sestavine za preliv zmešamo in jim dodamo še sol in poper. Pečeno korenje vzamemo iz pečice.
Koper in peteršilj sesekljamo, sir nadrobimo na koščke. Ješprenjček odcedimo in ga premešamo s prelivom, korenjem, sesekljanim koprom in peteršiljem ter polovico sira. Okrasimo s koprovim zelenjem in preostalim sirom. Postrežemo toplo ali hladno, po želji s kosom toplega polnozrnatega kruha, namazanega z maslom.