© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Topla ohrovtova solata z mandlji in pršutom

Topla ohrovtova solata z mandlji in pršutom

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2–3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
topla ohrovtova solata z mandlji in prsutom

Sestavine

  • 2 podolgovati šalotki
  • 2 žlički rastlinskega olja
  • 200 g kodrolistnega ohrovta
  • 4–6 rezin pršuta
  • 3 stebla zelene
  • tanke rezine ovčjega sira, ko postrežemo (po želji)

mandlji

  • sol
  • 2 žlici celih blanširanih mandljev
  • ½ žličke rastlinskega olja
  • velik ščepec sladke dimljene paprike

preliv

  • 2 žlici vinskega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • ščepec sladkorja
  • 2 žlici rozin
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 podolgovati šalotki
  • 2 žlički rastlinskega olja
  • 200 g kodrolistnega ohrovta
  • 4–6 rezin pršuta
  • 3 stebla zelene
  • tanke rezine ovčjega sira, ko postrežemo (po želji)

mandlji

  • sol
  • 2 žlici celih blanširanih mandljev
  • ½ žličke rastlinskega olja
  • velik ščepec sladke dimljene paprike

preliv

  • 2 žlici vinskega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • ščepec sladkorja
  • 2 žlici rozin
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Šalotki, narezani na kolobarčke, pomešamo z 1 žličko olja, pri tem kolobarčke ločimo med seboj, in razporedimo po velikem teflonskem pekaču. Pečemo 10 minut – vmes enkrat premešamo – oziroma dokler se ne začnejo mehčati in mestoma dobivati zlato rjavo barvo.

2

V veliki skledi zmešamo kis, olje, gorčico, sladkor, sol in poper. V ta preliv stresemo rozine in pustimo, da se namakajo. V manjšem pekaču pomešamo mandlje, olje, papriko in ščepec soli. Ohrovtovim listom odstranimo trdo osrednjo žilo in jih natrgamo. Z rokami enakomerno vtremo vanje 1 žličko olja in malo soli.

3

Pekač s šalotko vzamemo iz pečice. Primešamo ji ohrovt, oblikujemo v kupček in vrnemo v pečico, eno zarezo niže pa damo pekač z mandlji. Pečemo 7 minut, medtem premešamo ohrovt, tako da je ponekod hrustljav, drugod pa samo malce zmehčan.

4

Na servirne krožnike valovito naložimo pršut. Stebla zelene pravokotno na tanko narežemo. Ohrovt s šalotko in zeleno stresemo v skledo s prelivom in dobro premešamo. Naložimo na pršut ter potresemo z mandlji in po želji s tankimi rezinami ovčjega sira.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.