
Kaj boste skuhali danes?
Testenine s sardinami in hrustljavimi peteršiljevimi drobtinami
Testenine s sardinami in hrustljavimi peteršiljevimi drobtinami

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g suhih krušnih drobtin
- 3 stroki česna
- 1 vejica rožmarina
- 2 pločevinki sardin po 120 g
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 50 g črnih oliv brez koščic
- 350 g linguin (ploščatih špagetov)
- sol
- majhen šopek sesekljanega peteršilja
- 25 g nastrganega parmezana

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g suhih krušnih drobtin
- 3 stroki česna
- 1 vejica rožmarina
- 2 pločevinki sardin po 120 g
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 50 g črnih oliv brez koščic
- 350 g linguin (ploščatih špagetov)
- sol
- majhen šopek sesekljanega peteršilja
- 25 g nastrganega parmezana
Postopek
V teflonski ponvi pri nizki do srednji temperaturi segrejemo 1 žličko oljčnega olja. Na njem med mešanjem pražimo drobtine, dokler ne postanejo zlato rjave. Dodamo še eno žličko olja in drobno sesekljan česen. Nekaj trenutkov pražimo in mešamo, nato vso vsebino ponve stresemo na krožnik, da se ohladi.
Rožmarinove lističe drobno sesekljamo. Sardine temeljito odcedimo. Olive narežemo na rezinice. Ponev spet segrejemo do srednje temperature. Vanjo vlijemo preostalo žličko oljčnega olja, dodamo rožmarin in sardine. Pražimo 2 do 3 minute in medtem sardine nežno razkosavamo z leseno kuhalnico. Prilijemo pasiran paradižnik, dodamo olive in pustimo, da omaka blago vre kakih 10 minut.
Medtem testenine skuhamo po navodilih na ovitku. Peteršilj in polovico parmezana premešamo z drobtinami. Testenine odcedimo, malo vode od kuhanja pa prihranimo. Paradižnikovi omaki je primešamo toliko, da bo lepo prekrila testenine, nato vmešamo preostali parmezan. Testenine premešamo z omako in postrežemo v skledicah; po vrhu potresemo prgišče hrustljavih drobtin.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Grozdni žele s penino
Poslikana čokoladna jajca
Marmelada iz rdečih pomaranč s čilijem
Tudi marmelado lahko popestrimo in naredimo eksotično.