© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Lazanja z bučkami in morskimi sadeži

Lazanja z bučkami in morskimi sadeži

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lazanja z buckami in morskimi sadezi

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 bučke
  • 1 rdeč čili
  • 1 velika sesekljana šalotka
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 3,5 dl pasiranega paradižnika (passate)
  • 400 g mešanih morskih sadežev
  • 150 g listov za lazanjo
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • 3 žlice krušnih drobtin
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 bučke
  • 1 rdeč čili
  • 1 velika sesekljana šalotka
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 3,5 dl pasiranega paradižnika (passate)
  • 400 g mešanih morskih sadežev
  • 150 g listov za lazanjo
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • 3 žlice krušnih drobtin
  • sol
  • poper

Postopek

1

Bučke po dolgem narežemo na rezine. Čili očistimo semen in drobno nasekljamo. Na žlici segretega olja zarumenimo šalotko, dodamo česen, premešamo, da zadiši, in dodamo pasiran paradižnik. Omako solimo, popramo in kuhamo 5 minut.

2

Bučke solimo, premažemo z malo olja in jih postopoma spečemo na žaru ali v rebrasti ponvi za žar, da se le svetlo obarvajo. Pečene potresemo s čilijem in prihranimo.

3

Pečico segrejemo na 200 °C. V srednje velik pekač vlijemo malo omake, vanjo razporedimo polovico morskih sadežev (prej jih odtajamo, če so bili zamrznjeni) in pokrijemo s tretjino bučkinih rezin.

4

Na bučke zložimo plast testenih listov, nanje vlijemo omako, razporedimo preostanek morskih sadežev, nadaljujemo s plastjo bučk, testenin ter omake in končamo s plastjo bučk. Parmezan zmešamo z drobtinami in potresemo po vrhu. Lazanjo pečemo 30 do 35 minut.

Priljubljeni recepti

Italijanski sendvič

Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič

10 min
Enostavno

Lubenični sladoled na palčki

Sladka in zdrava osvežitev za poletne dni - sladoled iz lubenice in kivija.

15 min
Enostavno

Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom

Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.