© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špageti s sardinami

Hitra pašta za vsak dan – sestavine imate zagotovo že na zalogi.

Špageti s sardinami

Hitra pašta za vsak dan – sestavine imate zagotovo že na zalogi.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spageti s sardinami

Sestavine

  • 200 g špagetov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 20 češnjevih paradižnikov
  • 200 g sardin (iz pločevinke) brez kosti v oljčnem olju
  • pest izkoščičenih zelenih oliv
  • 1 žlica kaper
  • pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g špagetov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 20 češnjevih paradižnikov
  • 200 g sardin (iz pločevinke) brez kosti v oljčnem olju
  • pest izkoščičenih zelenih oliv
  • 1 žlica kaper
  • pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Testenine skuhamo po navodilih na zavitku. V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo drobno nasekljano čebulo 5 minut ali tako dolgo, da se zmehča. Dodamo drobno nasekljan česen in razpolovljene paradižnike ter pražimo še nekaj minut.

2

Sardine odcedimo in jih vmešamo v ponev, pri čemer jih z žlico razdelimo na manjše kose. Dodamo razpolovljene olive in kapre, solimo, popramo in pogrejemo. Špagete odcedimo in jih vmešamo v ponev skupaj z malo vode, v kateri so se kuhali, in nasekljanim peteršiljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.