
Špageti s sardinami
Hitra pašta za vsak dan – sestavine imate zagotovo že na zalogi.
Špageti s sardinami
Hitra pašta za vsak dan – sestavine imate zagotovo že na zalogi.

Sestavine
- 200 g špagetov
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 4 stroki česna
- 20 češnjevih paradižnikov
- 200 g sardin (iz pločevinke) brez kosti v oljčnem olju
- pest izkoščičenih zelenih oliv
- 1 žlica kaper
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g špagetov
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 4 stroki česna
- 20 češnjevih paradižnikov
- 200 g sardin (iz pločevinke) brez kosti v oljčnem olju
- pest izkoščičenih zelenih oliv
- 1 žlica kaper
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Testenine skuhamo po navodilih na zavitku. V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo drobno nasekljano čebulo 5 minut ali tako dolgo, da se zmehča. Dodamo drobno nasekljan česen in razpolovljene paradižnike ter pražimo še nekaj minut.
Sardine odcedimo in jih vmešamo v ponev, pri čemer jih z žlico razdelimo na manjše kose. Dodamo razpolovljene olive in kapre, solimo, popramo in pogrejemo. Špagete odcedimo in jih vmešamo v ponev skupaj z malo vode, v kateri so se kuhali, in nasekljanim peteršiljem.