
Zapečene testenine z mesnimi kroglicami
Mesne kroglice za to jed pripravimo kar iz pečenic.
Zapečene testenine z mesnimi kroglicami
Mesne kroglice za to jed pripravimo kar iz pečenic.

Sestavine
- 450 g pečenic
- 50 g svežih belih krušnih drobtin
- 1 žlička nasekljanih lističev timijana ali rožmarina
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 300 g peresnikov
- ½ majhne glave ohrovta
- 250 g mocarele
- sol
- 2 žlici sveže naribanega parmezana

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 450 g pečenic
- 50 g svežih belih krušnih drobtin
- 1 žlička nasekljanih lističev timijana ali rožmarina
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 300 g peresnikov
- ½ majhne glave ohrovta
- 250 g mocarele
- sol
- 2 žlici sveže naribanega parmezana
Postopek
Pečenice prerežemo in iz ovoja iztisnemo mesno maso. Maso za pečenice zmešamo s kruhovimi drobtinami in timijanom ali rožmarinom ter oblikujemo 20 malih kroglic. Ohrovt očistimo, operemo in narežemo na centimeter široke trakove.
V kozici segrejemo olje in kroglice pečemo 10 minut, da lepo porjavijo. Dodamo pasiran paradižnik in mezgo, kozico pokrijemo in dušimo 20 minut.
Medtem v slani vodi skuhamo peresnike po navodilu z embalaže, zadnjih 5 minut kuhanja pa v lonec dodamo ohrovt. Testenine in ohrovt odcedimo, zmešamo s paradižnikovo omako s kroglicami in preložimo v nepregorno posodo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Mocarelo narežemo na kocke in jih po vrhu vtisnemo v testenine. Posujemo še s parmezanom in pečemo 15 do 20 minut, da jed zabrbota in se po vrhu zapeče.