
Zapečene testenine z mesnimi kroglicami
Mesne kroglice za to jed pripravimo kar iz pečenic.
Zapečene testenine z mesnimi kroglicami
Mesne kroglice za to jed pripravimo kar iz pečenic.

Sestavine
- 450 g pečenic
- 50 g svežih belih krušnih drobtin
- 1 žlička nasekljanih lističev timijana ali rožmarina
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 300 g peresnikov
- ½ majhne glave ohrovta
- 250 g mocarele
- sol
- 2 žlici sveže naribanega parmezana

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 450 g pečenic
- 50 g svežih belih krušnih drobtin
- 1 žlička nasekljanih lističev timijana ali rožmarina
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 300 g peresnikov
- ½ majhne glave ohrovta
- 250 g mocarele
- sol
- 2 žlici sveže naribanega parmezana
Postopek
Pečenice prerežemo in iz ovoja iztisnemo mesno maso. Maso za pečenice zmešamo s kruhovimi drobtinami in timijanom ali rožmarinom ter oblikujemo 20 malih kroglic. Ohrovt očistimo, operemo in narežemo na centimeter široke trakove.
V kozici segrejemo olje in kroglice pečemo 10 minut, da lepo porjavijo. Dodamo pasiran paradižnik in mezgo, kozico pokrijemo in dušimo 20 minut.
Medtem v slani vodi skuhamo peresnike po navodilu z embalaže, zadnjih 5 minut kuhanja pa v lonec dodamo ohrovt. Testenine in ohrovt odcedimo, zmešamo s paradižnikovo omako s kroglicami in preložimo v nepregorno posodo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Mocarelo narežemo na kocke in jih po vrhu vtisnemo v testenine. Posujemo še s parmezanom in pečemo 15 do 20 minut, da jed zabrbota in se po vrhu zapeče.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rebrca z brusničnim rubom, jabolčno glazuro in pistacijo
Imeniten recept za slastna rebrca.
Kremaste testenine s piščancem, bučo in orehi
Še en popoln recept za zimske testenine s piščancem