Kaj boste skuhali danes?
Čičerkina čokolada z vrtnicami
Čičerkina čokolada z vrtnicami
Sestavine
- 200 g čičerkine moke
- 140 g kokosovega olja
- 2 žlici fine kokosove moke
- 3 velike žlice fino mletih mandljev, lešnikov ali orehov
- 60 g kokosovega sladkorja
- 1 žlička vanilje v prahu
- 2 zvrhani žlici cvetnih lističev vrtnice
- 1 čajna žlička cvetlične začimbne mešanice z vrtnicami (glej nasvet)
Najboljši pad thai bo odslej kar vaš domač
Popolna kombinacija slanega, sladkega, kislega in pikantnega je razlog, da je pad thai postal priljubljen po vsem svetu. Pripravite ga še vi.
Kostanj, kot ga še ne poznate
Ker smo se navadnega pečenega kostanja že najdeli, smo ga tokrat nadgradili - z žajbljem, medom in maslom. Je kdo rekel, da je kostanj dolgočasen?
Italijanska klasika v novi preobleki: popoln čokoladni tiramisu
Kremast, čokoladen in brez jajc – ta tiramisu je preprosto popoln! Italijanska klasika v novi različici, ki jo boste želeli pripraviti znova in znova.
Sestavine
- 200 g čičerkine moke
- 140 g kokosovega olja
- 2 žlici fine kokosove moke
- 3 velike žlice fino mletih mandljev, lešnikov ali orehov
- 60 g kokosovega sladkorja
- 1 žlička vanilje v prahu
- 2 zvrhani žlici cvetnih lističev vrtnice
- 1 čajna žlička cvetlične začimbne mešanice z vrtnicami (glej nasvet)
Postopek
Najprej stopimo olje, dodamo čičerkino moko in na malem ognju pražimo, dokler masa ne začne dišati po lešnikih, približno 15 minut. Povečamo ogenj in pražimo, dokler čičerkina moka ne dobi lepe barve mlečne čokolade, dodamo fino mlete mandlje, kokosovo moko in nazadnje sladkor. Dobro premešamo, nazadnje dodamo še vaniljo, cvetlično začimbno mešanico in zdrobljene cvetne lističe vrtnic.
Maso, podobno cementni malti, vlijemo v plitek silikonski model, obložen z aluminijasto folijo ali papirjem za peko, lahko tudi v manjše modelčke za mafine ali pralineje. Če modelov ni pri roki, lahko iz mase oblikujemo preproste kroglice.
Cvetlična začimbna mešanica z vrtnicami
Poleg vrtnice naberemo in posušimo nekaj cvetov ognjiča, nekaj rumenih sončničnih lističev in drugih dišečih cvetov (na primer cvetove plavice, slezenovca, vijolice ...), vsega za 5 zvrhanih žlic. Dobro zmeljemo. Tej suhi mešanici nato dodamo malo žličko kokosovega sladkorja, ščepec cejlonskega cimeta, ingverja, mletih nageljnovih žbic in vanilje v prahu.
Priljubljeni recepti
Popolna cezarjeva solata
Cezarjevo solato lahko naredimo zelo na hitro. Lahko pa si vzamemo čas in sestavimo popolno cezarjevo solato. Ključ je v detajlih in ko jih obvladate, vas čaka resnično izjemen rezultat.