© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špageti s sardinami

Špageti po mediteransko.

Špageti s sardinami

Špageti po mediteransko.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spaghetti with sardines

Sestavine

  • 400 g špagetov
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • ščep posušenega čilija
  • 220 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 200 g sardin s paradižnikovo omako iz pločevinke
  • 100 g črnih oliv brez koščic
  • 1 žlica kaper
  • manjša pest sesekljanega peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g špagetov
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • ščep posušenega čilija
  • 220 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 200 g sardin s paradižnikovo omako iz pločevinke
  • 100 g črnih oliv brez koščic
  • 1 žlica kaper
  • manjša pest sesekljanega peteršilja

Postopek

1

V veliki količini vrele osoljene vode po navodilih iz embalaže skuhamo špagete. Medtem pripravimo omako tako, da v srednje veliki ponvi segrejemo olje in na njem kakšno minuto pražimo strta stroka česna. Dodamo čili, pelate in sardine. Segrevamo 2 do 3 minute, vmes sardine s kuhalnico zdrobimo na manjše dele. Nato vmešamo še grobo narezane olive, odcejene kapre in skoraj ves peteršilj. Vse sestavine med seboj dobro premešamo.

2

Testenine odcedimo, malo vode, v kateri so se kuhale, pa prihranimo. Vmešamo jih v omako, in če je potrebno, dodamo še malo vode, da jed ni preveč gosta. Razdelimo na 4 krožnike, posujemo s preostalim peteršiljem in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.