© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjski kotleti z zelenjavo v jabolčniku po irsko

Krepka irska obara, ob kateri že stoletja odraščajo generacije Ircev.

Svinjski kotleti z zelenjavo v jabolčniku po irsko

Krepka irska obara, ob kateri že stoletja odraščajo generacije Ircev.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svinjski kotleti z zelenjavo v jabolcniku po irsko

Sestavine

  • košček masla
  • 2 svinjska kotleta
  • 4 rezine dimljene slanine
  • 2 krompirja
  • 1 korenček
  • ½ majhne repe ali rumene kolerabe
  • ½ zeljne glave
  • lovorov list
  • 1 dl jabolčnika
  • 1 dl piščančje jušne osnove
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • košček masla
  • 2 svinjska kotleta
  • 4 rezine dimljene slanine
  • 2 krompirja
  • 1 korenček
  • ½ majhne repe ali rumene kolerabe
  • ½ zeljne glave
  • lovorov list
  • 1 dl jabolčnika
  • 1 dl piščančje jušne osnove
  • sol
  • poper

Postopek

1

Slanino narežemo na manjše koščke. Krompir, repo ali kolerabo in korenček olupimo in narežemo na kose. Pol zeljne glave narežemo na manjše dele.

2

Košček masla segrejemo v kozici ali globlji ponvi, da začne cvrčati, nato na njem 2 do 3 minute na vsaki strani pečemo meso, da se rjavo zapeče, in ga damo na stran.

3

Slanino in korenovke damo v posodo, v kateri smo pekli meso, in jih počasi popražimo z vseh strani, da se rahlo obarvajo. Vmešamo zelje, na vrh položimo meso in prelijemo z jabolčnikom in piščančjo jušno osnovo. Solimo in popramo, dodamo še lovorov list, posodo pokrijemo in na nizki temperaturi kuhljamo 20 minut, da se meso skuha, zelenjava pa zmehča.

4

Postrežemo pri mizi, naravnost iz posode.

Nasvet

Ta recept lahko prilagajamo po svoji želji in uporabimo različno zelenjavo, na primer ohrovt, por, šalotko, pastinak …


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.