
Svinjski kotleti z zelenjavo v jabolčniku po irsko
Krepka irska obara, ob kateri že stoletja odraščajo generacije Ircev.
Svinjski kotleti z zelenjavo v jabolčniku po irsko
Krepka irska obara, ob kateri že stoletja odraščajo generacije Ircev.

Sestavine
- košček masla
- 2 svinjska kotleta
- 4 rezine dimljene slanine
- 2 krompirja
- 1 korenček
- ½ majhne repe ali rumene kolerabe
- ½ zeljne glave
- lovorov list
- 1 dl jabolčnika
- 1 dl piščančje jušne osnove
- sol
- poper

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- košček masla
- 2 svinjska kotleta
- 4 rezine dimljene slanine
- 2 krompirja
- 1 korenček
- ½ majhne repe ali rumene kolerabe
- ½ zeljne glave
- lovorov list
- 1 dl jabolčnika
- 1 dl piščančje jušne osnove
- sol
- poper
Postopek
Slanino narežemo na manjše koščke. Krompir, repo ali kolerabo in korenček olupimo in narežemo na kose. Pol zeljne glave narežemo na manjše dele.
Košček masla segrejemo v kozici ali globlji ponvi, da začne cvrčati, nato na njem 2 do 3 minute na vsaki strani pečemo meso, da se rjavo zapeče, in ga damo na stran.
Slanino in korenovke damo v posodo, v kateri smo pekli meso, in jih počasi popražimo z vseh strani, da se rahlo obarvajo. Vmešamo zelje, na vrh položimo meso in prelijemo z jabolčnikom in piščančjo jušno osnovo. Solimo in popramo, dodamo še lovorov list, posodo pokrijemo in na nizki temperaturi kuhljamo 20 minut, da se meso skuha, zelenjava pa zmehča.
Postrežemo pri mizi, naravnost iz posode.
Nasvet
Ta recept lahko prilagajamo po svoji želji in uporabimo različno zelenjavo, na primer ohrovt, por, šalotko, pastinak …