
Enolončnica s svinjino in korenjem
Krepka enolončnica, ki nas pogreje v hladnih dneh
Enolončnica s svinjino in korenjem
Krepka enolončnica, ki nas pogreje v hladnih dneh

Sestavine
- 750 g svinjskega plečeta
- 1 čebula
- 1 majhen por
- 1 korenček
- 1 žlica rastlinskega ali repičnega olja
- zeliščni šopek (mi smo uporabili 2 lovorova lista, 3 žajbljeve liste in 4 vejice timijana) in še nekaj timijanovih lističev za okras
- 1 piščančja jušna kocka
- 2 žlički dijonske gorčice
- 1 žlica jabolčnega kisa
- sol in poper
- 2 žlički koruznega škroba
- 1 žlica medu

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 750 g svinjskega plečeta
- 1 čebula
- 1 majhen por
- 1 korenček
- 1 žlica rastlinskega ali repičnega olja
- zeliščni šopek (mi smo uporabili 2 lovorova lista, 3 žajbljeve liste in 4 vejice timijana) in še nekaj timijanovih lističev za okras
- 1 piščančja jušna kocka
- 2 žlički dijonske gorčice
- 1 žlica jabolčnega kisa
- sol in poper
- 2 žlički koruznega škroba
- 1 žlica medu
Postopek
Meso narežemo na večje kose. Čebulo sesekljamo, por in korenček drobno narežemo. V težki kozici segrejemo olje in na njem popečemo meso, da se po vseh straneh lepo rjavo obarva. Pazimo, da ga ne nagnetemo preveč (prevelika količina se bo kuhala namesto pekla), raje ga popecimo v več izmenah. Meso poberemo iz kozice in ga damo na krožnik, v kozico pa damo čebulo in por ter pražimo nekaj minut, da se zelenjava zmehča. Meso vrnemo v kozico, dodamo še kanec vode in postrgamo, kar se je zapeklo na dno. Dodamo korenje, zeliščni šopek, jušno kocko, gorčico in kis, solimo in popramo, nato dodamo toliko vode, da so sestavine komaj prekrite. Pomešamo, pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo 1 uro in pol do 2 uri, da je meso mehko.
V majhni kozici zmešamo škrob, med in 1 do 2 žlici tekočine od enolončnice, da dobimo gladko pasto. Dodamo v enolončnico, zmešamo in kuhamo še 5 minut. Postrežemo s krompirjevim pirejem ali cmoki in posuto s timijanovimi lističi.