© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Enolončnica s svinjino in korenjem

Krepka enolončnica, ki nas pogreje v hladnih dneh

Enolončnica s svinjino in korenjem

Krepka enolončnica, ki nas pogreje v hladnih dneh

Čas priprave 2 h 28 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Enolončnica s svinjino in korenjem

Sestavine

  • 750 g svinjskega plečeta
  • 1 čebula
  • 1 majhen por
  • 1 korenček
  • 1 žlica rastlinskega ali repičnega olja
  • zeliščni šopek (mi smo uporabili 2   lovorova lista, 3 žajbljeve liste in 4   vejice timijana) in še nekaj timijanovih lističev za okras
  • 1 piščančja jušna kocka
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • sol in poper
  • 2 žlički koruznega škroba
  • 1 žlica medu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 750 g svinjskega plečeta
  • 1 čebula
  • 1 majhen por
  • 1 korenček
  • 1 žlica rastlinskega ali repičnega olja
  • zeliščni šopek (mi smo uporabili 2   lovorova lista, 3 žajbljeve liste in 4   vejice timijana) in še nekaj timijanovih lističev za okras
  • 1 piščančja jušna kocka
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • sol in poper
  • 2 žlički koruznega škroba
  • 1 žlica medu

Postopek

1

Meso narežemo na večje kose. Čebulo sesekljamo, por in korenček drobno narežemo. V težki kozici segrejemo olje in na njem popečemo meso, da se po vseh straneh lepo rjavo obarva. Pazimo, da ga ne nagnetemo preveč (prevelika količina se bo kuhala namesto pekla), raje ga popecimo v več izmenah. Meso poberemo iz kozice in ga damo na krožnik, v kozico pa damo čebulo in por ter pražimo nekaj minut, da se zelenjava zmehča. Meso vrnemo v kozico, dodamo še kanec vode in postrgamo, kar se je zapeklo na dno. Dodamo korenje, zeliščni šopek, jušno kocko, gorčico in kis, solimo in popramo, nato dodamo toliko vode, da so sestavine komaj prekrite. Pomešamo, pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo 1 uro in pol do 2 uri, da je meso mehko.

2

V majhni kozici zmešamo škrob, med in 1 do 2 žlici tekočine od enolončnice, da dobimo gladko pasto. Dodamo v enolončnico, zmešamo in kuhamo še 5 minut. Postrežemo s krompirjevim pirejem ali cmoki in posuto s timijanovimi lističi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.