Kaj boste skuhali danes?
Enolončnica s svinjino in korenjem
Krepka enolončnica, ki nas pogreje v hladnih dneh
Enolončnica s svinjino in korenjem
Krepka enolončnica, ki nas pogreje v hladnih dneh
Sestavine
- 750 g svinjskega plečeta
- 1 čebula
- 1 majhen por
- 1 korenček
- 1 žlica rastlinskega ali repičnega olja
- zeliščni šopek (mi smo uporabili 2 lovorova lista, 3 žajbljeve liste in 4 vejice timijana) in še nekaj timijanovih lističev za okras
- 1 piščančja jušna kocka
- 2 žlički dijonske gorčice
- 1 žlica jabolčnega kisa
- sol in poper
- 2 žlički koruznega škroba
- 1 žlica medu
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
- 750 g svinjskega plečeta
- 1 čebula
- 1 majhen por
- 1 korenček
- 1 žlica rastlinskega ali repičnega olja
- zeliščni šopek (mi smo uporabili 2 lovorova lista, 3 žajbljeve liste in 4 vejice timijana) in še nekaj timijanovih lističev za okras
- 1 piščančja jušna kocka
- 2 žlički dijonske gorčice
- 1 žlica jabolčnega kisa
- sol in poper
- 2 žlički koruznega škroba
- 1 žlica medu
Postopek
Meso narežemo na večje kose. Čebulo sesekljamo, por in korenček drobno narežemo. V težki kozici segrejemo olje in na njem popečemo meso, da se po vseh straneh lepo rjavo obarva. Pazimo, da ga ne nagnetemo preveč (prevelika količina se bo kuhala namesto pekla), raje ga popecimo v več izmenah. Meso poberemo iz kozice in ga damo na krožnik, v kozico pa damo čebulo in por ter pražimo nekaj minut, da se zelenjava zmehča. Meso vrnemo v kozico, dodamo še kanec vode in postrgamo, kar se je zapeklo na dno. Dodamo korenje, zeliščni šopek, jušno kocko, gorčico in kis, solimo in popramo, nato dodamo toliko vode, da so sestavine komaj prekrite. Pomešamo, pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo 1 uro in pol do 2 uri, da je meso mehko.
V majhni kozici zmešamo škrob, med in 1 do 2 žlici tekočine od enolončnice, da dobimo gladko pasto. Dodamo v enolončnico, zmešamo in kuhamo še 5 minut. Postrežemo s krompirjevim pirejem ali cmoki in posuto s timijanovimi lističi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjeva solata z zelišči
Čevapčiči na rožmarinovih vejicah
Za malce dodane svežine in arome smo uporabili rožmarin
Čokoladni kolač s karamelno pokovko
Kalter Hund je tradicionalni nemški kolač s čokolado in piškoti