Kaj boste skuhali danes?
Klobase, dušene v jabolčniku
Klobase in krompirjev pire sta že preizkušena kombinacija, omaka z jabolčnikom pa je nekaj novega in posebnega.
Klobase, dušene v jabolčniku
Klobase in krompirjev pire sta že preizkušena kombinacija, omaka z jabolčnikom pa je nekaj novega in posebnega.
Sestavine
- oljčno olje
- 8 klobas (najbolje pečenic)
- 2 čebuli
- 4 rezine mesnate slanine (po želji)
- 2 žlički moke
- 3,5 dl jabolčnika
- 1 žlička gorčice
krompirjev pire
- 1 kg krompirja
- 1,5 dl mleka
- šopek mlade čebulice
- 50 g masla
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- oljčno olje
- 8 klobas (najbolje pečenic)
- 2 čebuli
- 4 rezine mesnate slanine (po želji)
- 2 žlički moke
- 3,5 dl jabolčnika
- 1 žlička gorčice
krompirjev pire
- 1 kg krompirja
- 1,5 dl mleka
- šopek mlade čebulice
- 50 g masla
Postopek
Čebulo narežemo na lističe, slanino, če jo želimo uporabiti, pa na koščke. V ponvi s pokrovko segrejemo malo olja in na njem popečemo klobase, da se rjavo obarvajo, nato jih vzamemo iz ponve. V ponev damo čebulo in po želji slanino ter pražimo 15 do 20 minut. Dodamo moko in pomešamo, da vpije maščobo. Počasi prilijemo jabolčnik, nato dodamo gorčico in pomešamo, da se razpusti. Nežno zavremo, nato v ponev vrnemo klobase, jih pokrijemo s pokrovko in dušimo 45 minut.
Pripravimo krompir. V kozico nalijemo mleko, dodamo narezano mlado čebulico in kuhamo 10 minut. Štedilnik ugasnemo, dodamo maslo in pustimo, da se stopi. Krompir olupimo, ga narežemo na koščke in do mehkega skuhamo v osoljeni vodi. Nato ga odcedimo in pretlačimo skupaj z mlečno mešanico. Postrežemo ga s klobasami in omako.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kokosovi kolački z malinami
V kremo dodajmo malo sadnega pireja za poseben okus in živahno barvo!