© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Harisa

Harisa

Čas priprave / -
Zahtevnost Enostavno
Količina 250 g
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
harisa

Sestavine

  • 250 g suhih velikih rdečih čilijev
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici mešanice začimb tébil w karwiya
  • 1 zvrhana žlica soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g suhih velikih rdečih čilijev
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici mešanice začimb tébil w karwiya
  • 1 zvrhana žlica soli

Postopek

1

Čilije na hitro splaknemo, jih razpremo in odstranimo semena in peclje. Zložimo jih na prt in pustimo dan ali dva, da se sušijo, nato jih zmeljemo v kuhinjskem strojčku. Dodamo česen, začimbe in sol, premešamo in maso še dvakrat zmeljemo, da dobimo gosto pasto, ki je koncentrirana harisa. Preložimo jo v kozarec in ga dobro zapremo.

Koncentrat harise lahko v hladilniku hranimo več let. Pri kuhi enolončnic lahko uporabimo koncentrat (¼ žličke za jed za 6 ljudi) ali pa ga razredčimo z vodo in oljčnim oljem, glede na to, kako pekočo hariso želimo. Iz koncentrata lahko dobimo 4-kratno količino harise, kakršna se kot začimba uporablja v receptih.

Nasvet

V tem receptu lahko mešanico začimb tébil w karwiya nadomestimo z 2 žlicama mletega koriandra in 2 žlicama mlete kumine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.