
Zimska solata s tunino kot v Nici
Solata iz krompirja in tunine
Zimska solata s tunino kot v Nici
Solata iz krompirja in tunine

Sestavine
- 450 g mladega krompirja
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 jajca
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici kaper
- 50 g na soncu posušenih paradižnikov
- ½ rdeče čebule
- 100 g listov mlade špinače
- 300 g tunine iz pločevinke
- sol
- poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 450 g mladega krompirja
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 jajca
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici kaper
- 50 g na soncu posušenih paradižnikov
- ½ rdeče čebule
- 100 g listov mlade špinače
- 300 g tunine iz pločevinke
- sol
- poper
Postopek
Krompir narežemo na tanjše rezine. Prav tako na tanke rezine narežemo čebulo. Kapre odcedimo, paradižnike pa drobno sesekljamo. Pečico segrejemo na 200 °C.
Krompir prelijemo z žlico oljčnega olja in ga začinimo s soljo in malo popra. Damo ga v pekač in pečemo približno 20 minut, da je zlato rjave barve in hrustljavo zapečen. Vmes ga enkrat premešamo.
Medtem ko se krompir peče, damo jajca v posodo z vodo, vse skupaj zavremo, nato pa jajca v trdo skuhamo (8 do 10 minut). Skuhana damo v posodo z mrzlo vodo, da se rahlo ohladijo. Nato jih olupimo in narežemo na polovice.
V veliko skledo damo preostalo olje, kis, kapre in paradižnik. Začinimo s soljo in poprom in dodamo še čebulo, oprano špinačo, odcejeno tunino in krompir. Vse skupaj nežno premešamo, nato dodamo še jajca in postrežemo.