© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zimska solata s tunino kot v Nici

Solata iz krompirja in tunine

Zimska solata s tunino kot v Nici

Solata iz krompirja in tunine

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
winter tuna nicoise

Sestavine

  • 450 g mladega krompirja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 jajca
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici kaper
  • 50 g na soncu posušenih paradižnikov
  • ½ rdeče čebule
  • 100 g listov mlade špinače
  • 300 g tunine iz pločevinke
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 450 g mladega krompirja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 jajca
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici kaper
  • 50 g na soncu posušenih paradižnikov
  • ½ rdeče čebule
  • 100 g listov mlade špinače
  • 300 g tunine iz pločevinke
  • sol
  • poper

Postopek

1

Krompir narežemo na tanjše rezine. Prav tako na tanke rezine narežemo čebulo. Kapre odcedimo, paradižnike pa drobno sesekljamo. Pečico segrejemo na 200 °C.

2

Krompir prelijemo z žlico oljčnega olja in ga začinimo s soljo in malo popra. Damo ga v pekač in pečemo približno 20 minut, da je zlato rjave barve in hrustljavo zapečen. Vmes ga enkrat premešamo.

3

Medtem ko se krompir peče, damo jajca v posodo z vodo, vse skupaj zavremo, nato pa jajca v trdo skuhamo (8 do 10 minut). Skuhana damo v posodo z mrzlo vodo, da se rahlo ohladijo. Nato jih olupimo in narežemo na polovice.

4

V veliko skledo damo preostalo olje, kis, kapre in paradižnik. Začinimo s soljo in poprom in dodamo še čebulo, oprano špinačo, odcejeno tunino in krompir. Vse skupaj nežno premešamo, nato dodamo še jajca in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.