© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Špageti z bučkami in panceto

Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja za druge vrste testenin) vedno skuha na zob, po navodilu na embalaži.

Špageti z bučkami in panceto

Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja za druge vrste testenin) vedno skuha na zob, po navodilu na embalaži.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 porcije
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Špageti z bučkami in panceto

Že pred serviranjem se jih pomeša z omako, po navadi kar v ponvi, v kateri se je kuhala omaka. Špagetov pred kuhanjem seveda ne lomimo na krajše dele, niti ne režemo že pripravljenih na krožniku. Enostavno jih navijemo na vilice ob robu kupčka na krožniku. Če ne gre drugače, si pomagamo z žlico.

Špagete lahko pripravimo povsem enostavno, denimo le z oljčnim oljem, česnom soljo in svežimi feferoni. Lahko pa jih pomešamo s kakšno bolj zapleteno omako. V Italiji špagetov nikoli ne postrežejo z bolonjsko omako. Ragu, kakor v izvirniku pravijo »bolonjski omaki«, vedno kombinirajo z drugimi vrstami testenin, denimo z rezanci ali njoki.

Sestavine

  • 450 g špagetov
  • 1 pest mešanih zelišč (peteršilj, bazilika)
  • oljčno olje
  • 4 stroki česna
  • 1 žlica limonovega soka
  • 200 g pancete
  • 3 manjše bučke

Sestavine

  • 450 g špagetov
  • 1 pest mešanih zelišč (peteršilj, bazilika)
  • oljčno olje
  • 4 stroki česna
  • 1 žlica limonovega soka
  • 200 g pancete
  • 3 manjše bučke

Postopek

1

Česen olupimo in drobno sesekljamo, bučke in panceto pa narežemo na manjše koščke.

V mešalniku zmiksamo zelišča, česen, limonov sok in 3 žlice oljčnega olja. Solimo in popramo po okusu.

Špagete skuhamo v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.

Medtem ko se špageti kuhajo, v večji ponvi na oljčnem olju na hitro popražimo panceto in bučke.

Kuhane testenine odcedimo in presujemo v ponev ter primešamo še omako.

špageti in panceta

Priljubljeni recepti

Postrvji paketki z limono, česnom in šparglji

Postrv, šparglji, limona in kanček česna so odlična pomladna kombinacija, ki si jo boste zaželeli vedno znova.

25 min
Enostavno

Božična torta

3 h
Srednje zahtevno

Solata iz ohrovta s citrusi in granatnim jabolkom

Odlična zimska solata

20 min
Enostavno

Krofov narastek

Če vam je nekaj krofov ostalo, jih nikar ne zavrzite - raje iz (tudi nekaj dni) starih krofov pripravite odličen narastek in se posladkajte še enkrat!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.