Kaj boste skuhali danes?
Špageti z bučkami in panceto
Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja za druge vrste testenin) vedno skuha na zob, po navodilu na embalaži.
Špageti z bučkami in panceto
Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja za druge vrste testenin) vedno skuha na zob, po navodilu na embalaži.
Že pred serviranjem se jih pomeša z omako, po navadi kar v ponvi, v kateri se je kuhala omaka. Špagetov pred kuhanjem seveda ne lomimo na krajše dele, niti ne režemo že pripravljenih na krožniku. Enostavno jih navijemo na vilice ob robu kupčka na krožniku. Če ne gre drugače, si pomagamo z žlico.
Špagete lahko pripravimo povsem enostavno, denimo le z oljčnim oljem, česnom soljo in svežimi feferoni. Lahko pa jih pomešamo s kakšno bolj zapleteno omako. V Italiji špagetov nikoli ne postrežejo z bolonjsko omako. Ragu, kakor v izvirniku pravijo »bolonjski omaki«, vedno kombinirajo z drugimi vrstami testenin, denimo z rezanci ali njoki.
Sestavine
- 450 g špagetov
- 1 pest mešanih zelišč (peteršilj, bazilika)
- oljčno olje
- 4 stroki česna
- 1 žlica limonovega soka
- 200 g pancete
- 3 manjše bučke
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
Namesto potice: najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 450 g špagetov
- 1 pest mešanih zelišč (peteršilj, bazilika)
- oljčno olje
- 4 stroki česna
- 1 žlica limonovega soka
- 200 g pancete
- 3 manjše bučke
Postopek
Česen olupimo in drobno sesekljamo, bučke in panceto pa narežemo na manjše koščke.
V mešalniku zmiksamo zelišča, česen, limonov sok in 3 žlice oljčnega olja. Solimo in popramo po okusu.
Špagete skuhamo v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.
Medtem ko se špageti kuhajo, v večji ponvi na oljčnem olju na hitro popražimo panceto in bučke.
Kuhane testenine odcedimo in presujemo v ponev ter primešamo še omako.
Priljubljeni recepti
Postrvji paketki z limono, česnom in šparglji
Postrv, šparglji, limona in kanček česna so odlična pomladna kombinacija, ki si jo boste zaželeli vedno znova.
Božična torta
Krofov narastek
Če vam je nekaj krofov ostalo, jih nikar ne zavrzite - raje iz (tudi nekaj dni) starih krofov pripravite odličen narastek in se posladkajte še enkrat!
