Kaj boste skuhali danes?
Postrvji paketki z limono, česnom in šparglji
Postrv, šparglji, limona in kanček česna so odlična pomladna kombinacija, ki si jo boste zaželeli vedno znova.
Postrvji paketki z limono, česnom in šparglji
Postrv, šparglji, limona in kanček česna so odlična pomladna kombinacija, ki si jo boste zaželeli vedno znova.
Sestavine
- 16 špargljev
- 2 postrvja fileja, težka po približno 150 g
- sol in poper
- 4 žličke zmehčanega masla
- 1 strok česna
- 1 bio limona
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 16 špargljev
- 2 postrvja fileja, težka po približno 150 g
- sol in poper
- 4 žličke zmehčanega masla
- 1 strok česna
- 1 bio limona
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
Postopek
Na delovni površini pripravimo dva kosa aluminijaste folije in na vsakega položimo kos papirja za peko. Na sredino vsakega v eni plasti razporedimo po 8 špargljev, ki smo jim odstranili olesenele konce. Na šparglje položimo postrvja fi leja ter ju solimo in popramo.
Limono prerežemo na pol in od vsake polovice odrežemo eno rezino. Preostanek ožmemo in lupinico naribamo. Maslo pretlačimo skupaj s strtim česnom, limonovo lupinico, peteršiljem, soljo in poprom. Z mešanico obložimo ribo, dodamo na vsak fi le rezino limone in malo limonovega soka, nato pa tesno zavijemo, da dobimo dva paketka. Položimo ju v parilno košarico in v pari kuhamo 15 do 20 minut, da je riba kuhana. Po želji pokapamo s še malo limonovega soka in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Drobljenec z jagodami in rabarbaro
Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.
Nadevani bučkini cvetovi z olivnim prelivom
Veganska rožičeva potica s suhimi figami
Potica s katero boste presegli svoje babice