Kaj boste skuhali danes?
Postrvji paketki z limono, česnom in šparglji
Postrv, šparglji, limona in kanček česna so odlična pomladna kombinacija, ki si jo boste zaželeli vedno znova.
Postrvji paketki z limono, česnom in šparglji
Postrv, šparglji, limona in kanček česna so odlična pomladna kombinacija, ki si jo boste zaželeli vedno znova.
Sestavine
- 16 špargljev
- 2 postrvja fileja, težka po približno 150 g
- sol in poper
- 4 žličke zmehčanega masla
- 1 strok česna
- 1 bio limona
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 16 špargljev
- 2 postrvja fileja, težka po približno 150 g
- sol in poper
- 4 žličke zmehčanega masla
- 1 strok česna
- 1 bio limona
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
Postopek
Na delovni površini pripravimo dva kosa aluminijaste folije in na vsakega položimo kos papirja za peko. Na sredino vsakega v eni plasti razporedimo po 8 špargljev, ki smo jim odstranili olesenele konce. Na šparglje položimo postrvja fi leja ter ju solimo in popramo.
Limono prerežemo na pol in od vsake polovice odrežemo eno rezino. Preostanek ožmemo in lupinico naribamo. Maslo pretlačimo skupaj s strtim česnom, limonovo lupinico, peteršiljem, soljo in poprom. Z mešanico obložimo ribo, dodamo na vsak fi le rezino limone in malo limonovega soka, nato pa tesno zavijemo, da dobimo dva paketka. Položimo ju v parilno košarico in v pari kuhamo 15 do 20 minut, da je riba kuhana. Po želji pokapamo s še malo limonovega soka in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Veganska paelja s sušenim paradižnikom in oljkami
Paelja (paella) je znamenita španska jed. Ta je veganska - brez mesa in morskih sadežev, vendar polna sončnih zelenjavnih okusov.
Rabarbarin kolač z marcipanom in citrusi
Rabarbarin kolač, poln svežine, bo odlično pospremil popoldansko čajanko