© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata s hruško, datlji in orehi ter prelivom iz sira z modro plesnijo

Prvovrstna ideja za predjed ali solato za božični meni.

Solata s hruško, datlji in orehi ter prelivom iz sira z modro plesnijo

Prvovrstna ideja za predjed ali solato za božični meni.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata-s-hrusko-datlji-in-orehi_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 3 zrele hruške
  • sok 1 limone
  • 100 g kisle smetane
  • 300 g sira z modro plesnijo
  • 100 g nasekljanih orehov
  • 12 izkoščičenih nasekljanih datljev
  • orehovo olje
  • sveže mleti poper
  • 250 g mešanih solatnih listov
  • vodna kreša
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 zrele hruške
  • sok 1 limone
  • 100 g kisle smetane
  • 300 g sira z modro plesnijo
  • 100 g nasekljanih orehov
  • 12 izkoščičenih nasekljanih datljev
  • orehovo olje
  • sveže mleti poper
  • 250 g mešanih solatnih listov
  • vodna kreša

Postopek

1

Neolupljene hruške razrežemo na četrtine, izrežemo peščišča in jih narežemo na tanke rezine. Pokapljamo jih z limonovim sokom, da ohranijo barvo. Kislo smetano zmešamo s polovico sira z modro plesnijo in 3 do 4 žlicami vode, da dobimo primerno gost preliv.

2

Na 6 krožnikov raztresemo rezine hrušk, orehe, datlje in preostali sir z modro plesnijo. Pokapljamo z malo preliva in orehovega olja in potresemo s sveže mletim poprom. Soliti ni treba, ker je sir že slan. Solatne liste in krešo previdno zmešamo in pokapljamo z malo preliva; del solatnih listov naj bo obdan s prelivom, del pa ne. Solatne liste položimo na sadje na krožnikih in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.