Kaj boste skuhali danes?
Solata s hruško, datlji in orehi ter prelivom iz sira z modro plesnijo
Prvovrstna ideja za predjed ali solato za božični meni.
Solata s hruško, datlji in orehi ter prelivom iz sira z modro plesnijo
Prvovrstna ideja za predjed ali solato za božični meni.
Sestavine
- 3 zrele hruške
- sok 1 limone
- 100 g kisle smetane
- 300 g sira z modro plesnijo
- 100 g nasekljanih orehov
- 12 izkoščičenih nasekljanih datljev
- orehovo olje
- sveže mleti poper
- 250 g mešanih solatnih listov
- vodna kreša
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 3 zrele hruške
- sok 1 limone
- 100 g kisle smetane
- 300 g sira z modro plesnijo
- 100 g nasekljanih orehov
- 12 izkoščičenih nasekljanih datljev
- orehovo olje
- sveže mleti poper
- 250 g mešanih solatnih listov
- vodna kreša
Postopek
Neolupljene hruške razrežemo na četrtine, izrežemo peščišča in jih narežemo na tanke rezine. Pokapljamo jih z limonovim sokom, da ohranijo barvo. Kislo smetano zmešamo s polovico sira z modro plesnijo in 3 do 4 žlicami vode, da dobimo primerno gost preliv.
Na 6 krožnikov raztresemo rezine hrušk, orehe, datlje in preostali sir z modro plesnijo. Pokapljamo z malo preliva in orehovega olja in potresemo s sveže mletim poprom. Soliti ni treba, ker je sir že slan. Solatne liste in krešo previdno zmešamo in pokapljamo z malo preliva; del solatnih listov naj bo obdan s prelivom, del pa ne. Solatne liste položimo na sadje na krožnikih in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveji burgerji s pikantno paradižnikovo prilogico
Burgerje lahko dopolnimo z vrsto pestrih prilog