© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Brusketa s steakom in sirom z modro plesnijo

Brusketa s steakom in sirom z modro plesnijo

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
brusketa-s-steakom-in-sirom-z-modro-plesnijo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 velik goveji steak (iz hrbta ali križa)
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 1 čabata ali lepinja
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • pest vodne kreše
  • 50 g sira z modro plesnijo
  • kanček balzamičnega kisa
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 velik goveji steak (iz hrbta ali križa)
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 1 čabata ali lepinja
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • pest vodne kreše
  • 50 g sira z modro plesnijo
  • kanček balzamičnega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1

Segrejemo rebrasto ponev za žar. Steak premažemo z oljem in začinimo s soljo in poprom. Pečemo ga 2 do 4 minute na vsaki strani, odvisno od tega, kako dobro pečenega želimo. Preložimo ga na krožnik in pustimo, da nekaj minut počiva.

2

Brusketo ali lepinjo prerežemo in s prerezano stranjo položimo za 2 minuti v ponev, kjer se je pekel steak, da vpije mesni sok in se zapeče. Zapečeno stran premažemo z gorčico in obložimo z vodno krešo.

3

Steak prerežemo na dve polovici, ju položimo na vodno krešo, potresemo z zdrobljenim sirom in pokapljamo z nekaj kapljicami balzamičnega kisa. Tudi mesni sok , ki se je izcedil iz pečenega steaka, pokapljamo po pripravljeni brusketi. Takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.