
Brusketa s steakom in sirom z modro plesnijo
Brusketa s steakom in sirom z modro plesnijo

Sestavine
- 1 velik goveji steak (iz hrbta ali križa)
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 čabata ali lepinja
- 1 žlička dijonske gorčice
- pest vodne kreše
- 50 g sira z modro plesnijo
- kanček balzamičnega kisa
- sol
- poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 1 velik goveji steak (iz hrbta ali križa)
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 čabata ali lepinja
- 1 žlička dijonske gorčice
- pest vodne kreše
- 50 g sira z modro plesnijo
- kanček balzamičnega kisa
- sol
- poper
Postopek
Segrejemo rebrasto ponev za žar. Steak premažemo z oljem in začinimo s soljo in poprom. Pečemo ga 2 do 4 minute na vsaki strani, odvisno od tega, kako dobro pečenega želimo. Preložimo ga na krožnik in pustimo, da nekaj minut počiva.
Brusketo ali lepinjo prerežemo in s prerezano stranjo položimo za 2 minuti v ponev, kjer se je pekel steak, da vpije mesni sok in se zapeče. Zapečeno stran premažemo z gorčico in obložimo z vodno krešo.
Steak prerežemo na dve polovici, ju položimo na vodno krešo, potresemo z zdrobljenim sirom in pokapljamo z nekaj kapljicami balzamičnega kisa. Tudi mesni sok , ki se je izcedil iz pečenega steaka, pokapljamo po pripravljeni brusketi. Takoj postrežemo.