
Hrustljava solata z jabolki in česnovo štručko
Krhlji jabolka naredijo solato še bolj hrustljavo.
Hrustljava solata z jabolki in česnovo štručko
Krhlji jabolka naredijo solato še bolj hrustljavo.

Sestavine
- 2 česnovi štručki, vsaka po 150 g
- 2 glavi radiča
- 2 stebli stebelne zelene
- šopek redkvic
- 50 g orehov
- 2 rdeči jabolki
- 170 g sira z modro plesnijo
preliv
- 4–5 žlic medu
- gorčični preliv

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 česnovi štručki, vsaka po 150 g
- 2 glavi radiča
- 2 stebli stebelne zelene
- šopek redkvic
- 50 g orehov
- 2 rdeči jabolki
- 170 g sira z modro plesnijo
preliv
- 4–5 žlic medu
- gorčični preliv
Postopek
Zeleno operemo in diagonalno narežemo. Redkvico operemo, odstranimo zeleni del in jo narežemo na četrtine. Jabolka operemo, odstranimo peščišča in narežemo na tanke rezine. Orehe prepražimo in grobo nasekljamo.
Pečico segrejemo in v njej po navodilih z embalaže spečemo česnovi štručki.
Medtem ko se štručki pečeta, radič operemo, ga razdelimo na lističe in damo v veliko skledo skupaj z zeleno, redkvicami, orehi in jabolki. Po vrhu nadrobimo še sir.
Eno česnovo štručko narežemo na rezine, drugo pa na poljubne koščke in vmešamo v solato. Prelijemo z medom in poljubno količino gorčičnega preliva ter solato postrežemo s celimi rezinami česnove štručke.