Kaj boste skuhali danes?
Hrustljava solata z jabolki in česnovo štručko
Krhlji jabolka naredijo solato še bolj hrustljavo.
Hrustljava solata z jabolki in česnovo štručko
Krhlji jabolka naredijo solato še bolj hrustljavo.
Sestavine
- 2 česnovi štručki, vsaka po 150 g
- 2 glavi radiča
- 2 stebli stebelne zelene
- šopek redkvic
- 50 g orehov
- 2 rdeči jabolki
- 170 g sira z modro plesnijo
preliv
- 4–5 žlic medu
- gorčični preliv
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 2 česnovi štručki, vsaka po 150 g
- 2 glavi radiča
- 2 stebli stebelne zelene
- šopek redkvic
- 50 g orehov
- 2 rdeči jabolki
- 170 g sira z modro plesnijo
preliv
- 4–5 žlic medu
- gorčični preliv
Postopek
Zeleno operemo in diagonalno narežemo. Redkvico operemo, odstranimo zeleni del in jo narežemo na četrtine. Jabolka operemo, odstranimo peščišča in narežemo na tanke rezine. Orehe prepražimo in grobo nasekljamo.
Pečico segrejemo in v njej po navodilih z embalaže spečemo česnovi štručki.
Medtem ko se štručki pečeta, radič operemo, ga razdelimo na lističe in damo v veliko skledo skupaj z zeleno, redkvicami, orehi in jabolki. Po vrhu nadrobimo še sir.
Eno česnovo štručko narežemo na rezine, drugo pa na poljubne koščke in vmešamo v solato. Prelijemo z medom in poljubno količino gorčičnega preliva ter solato postrežemo s celimi rezinami česnove štručke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehke preste
Hitri pirin kruh (z vinskim kamnom)
Čebulna pita z rdečo peso
Zelenjavna pita, ki se odlično poda kot samostojna jed ali pa priloga