
Hruškova solata z radičem in sirom z modro plesnijo
Hruške lahko kombiniramo tudi v solatah
Hruškova solata z radičem in sirom z modro plesnijo
Hruške lahko kombiniramo tudi v solatah

Sestavine
- 4 manjše glave rdečega radiča
- 2 zreli, vendar čvrsti hruški
- sok 1 limone
- pest nasekljanega peteršilja
- 50 g orehovih polovičk
- 2 žlici orehovega olja
- 100 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 4 manjše glave rdečega radiča
- 2 zreli, vendar čvrsti hruški
- sok 1 limone
- pest nasekljanega peteršilja
- 50 g orehovih polovičk
- 2 žlici orehovega olja
- 100 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper
Postopek
Limono olupimo z lupilnikom za zelenjavo. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Hruške operemo in olupimo. V kozici, v kateri bomo poširali hruške, pripravimo začimbni sirup. Sladkor zavremo z vodo in vsemi začimbami. Kuhljamo 10 minut, nato dodamo hruške, pokrijemo in kuhamo približno pol ure, da se hruške zmehčajo. Odstavimo z ognja in prihranimo. Hruške lahko v sirupu skuhamo tudi dan ali dva prej in jih skupaj s tekočino shranimo v hladilniku.
Pripravimo še čokoladno omako. V kozici zavremo mleko in smetano s ščepcem cimeta. Dodamo na koščke narezano čokolado, odstavimo z ognja in mešamo, da se čokolada raztopi. Preden hruške postrežemo, jih primemo za pecelj in cele potopimo v čokoladno omako ali pa jih z omako prelijemo. Postrežemo jih s kepico vaniljevega sladoleda.