
Kaj boste skuhali danes?
Smrečica iz listnatega testa
Smrečica iz listnatega testa

_
Vsebino omogoča: Eurospin Slovenija
Sestavine
- 2 zavoja listnatega testa
- 3 žlice čokoladnega namaza
- 1 jajce
- sladkor v prahu za posip

Zrezki v omaki, ki jih pripravite hitro in brez kompliciranja
Med jedmi, ki se vedno znajdejo na domačih jedilnikih, so gotovo zrezki v smetanovi omaki.

Tako tanka riba, pa tako zakomplicirana
Čeprav polenovka izvira s severa Evrope, je že stoletja ena najbolj priljubljenih rib ob Jadranu. Njena pot v naše kraje je ovita v legende.

Kosilo v pol ure: 7 hitrih idej za vsak dan
Ko nas priganja ura in se nam zdi, da bomo srečali še same sebe, je še bolj pomembno, da si privoščimo toplo kosilo. Tukaj je naših 7 idej za kosilo, pripravljeno v pol ure.
Sestavine
- 2 zavoja listnatega testa
- 3 žlice čokoladnega namaza
- 1 jajce
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Razvijemo en zavoj listnega testa in zgornjo stran premažemo s čokoladnim namazom.
Premazano testo prekrijemo z drugim zavojem listnatega testa in odrežemo vogale v obliko smrečice. Nato v testo zarežemo enakomerne trakove (kot prikazano v posnetku). Trakove nežno večkrat zasukamo, da nastanejo spiralne oblike.
Iz odrezkov testa oblikujemo zvezdico, ki jo s čokoladnim namazom pritrdimo na vrh smrečice.
Segrejemo pečico na 200 °C. Žvrkljamo jajce, s katerim nato premažemo zgornjo plast. Smrečico 20 minut pečemo pri 200°C.
Pečeno smrečico potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Natrgana čilijeva govedina v tortiljnih skledicah
Govedina v tortiljinih skledicah za popolno zabavo po mehiško
Dušena govedina po provansalsko
Pikantni puranji fileji in bulgurjeva solata z granatnim jabolkom
Slastni puranji fileji z zdravo in okusno solato