
Kaj boste skuhali danes?
Omaka iz rdeče paprike in paradižnika
Omaka iz rdeče paprike in paradižnika

Sestavine
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1 velik zelen čili (feferon)
- 200 g pečene rdeče paprike (lahko iz kozarca)
- 1 rezina kruha brez skorje
- 1 žlica vinskega kisa
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1 velik zelen čili (feferon)
- 200 g pečene rdeče paprike (lahko iz kozarca)
- 1 rezina kruha brez skorje
- 1 žlica vinskega kisa
- sol
- poper
Postopek
Češnjev paradižnik razrežemo na četrtine, česen olupimo in stremo, čili očistimo semen in nasekljamo, pečeno papriko grobo narežemo, kruh natrgamo na koščke.
Vse sestavine damo v sekljalnik in sesekljamo v grob pire. Preložimo ga v skledo, pokrijemo s folijo in do postrežbe postavimo v hladilnik.