Kaj boste skuhali danes?
Omaka iz rdeče paprike in paradižnika
Omaka iz rdeče paprike in paradižnika
Sestavine
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1 velik zelen čili (feferon)
- 200 g pečene rdeče paprike (lahko iz kozarca)
- 1 rezina kruha brez skorje
- 1 žlica vinskega kisa
- sol
- poper
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sezona citrusov: sveže ideje za kolače
Sezona citrusov s seboj prinaša čudovite arome in svežino – ujemimo jo v slastnih kolačih.
Sestavine
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1 velik zelen čili (feferon)
- 200 g pečene rdeče paprike (lahko iz kozarca)
- 1 rezina kruha brez skorje
- 1 žlica vinskega kisa
- sol
- poper
Postopek
Češnjev paradižnik razrežemo na četrtine, česen olupimo in stremo, čili očistimo semen in nasekljamo, pečeno papriko grobo narežemo, kruh natrgamo na koščke.
Vse sestavine damo v sekljalnik in sesekljamo v grob pire. Preložimo ga v skledo, pokrijemo s folijo in do postrežbe postavimo v hladilnik.