© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Poširan goveji file z zelenjavo in hrenovo omako

Govedina, ki kliče po še in še

Poširan goveji file z zelenjavo in hrenovo omako

Govedina, ki kliče po še in še

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–5 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rindsfilet, Pochiertesgr. BildProd. 08/022002 06 26

Sestavine

  • 600 g govejega fileja
  • 1 l goveje juhe
  • kos pora
  • kos zelene
  • 2 korenčka
  • 1 čebula
  • 1 lovorov list
  • 2 vejici peteršilja
  • 2 vejici timijana
  • kuhinjska vrvica

hrenova omaka

  • sol
  • poper
  • 3 žlice naribanega hrena
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1,5 dl kisle smetane
  • tabasko
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 600 g govejega fileja
  • 1 l goveje juhe
  • kos pora
  • kos zelene
  • 2 korenčka
  • 1 čebula
  • 1 lovorov list
  • 2 vejici peteršilja
  • 2 vejici timijana
  • kuhinjska vrvica

hrenova omaka

  • sol
  • poper
  • 3 žlice naribanega hrena
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1,5 dl kisle smetane
  • tabasko

Postopek

1

Korenček in zeleno olupimo ter narežemo na tanke trakove. Tudi svetli del pora narežemo na trakove. Čebulo narežemo na tanke rezine. Goveji file trdno povežemo s kuhinjsko vrvico, da meso pri kuhanju ohrani obliko. Zelišča operemo in osušimo.

2

V velikem loncu segrejemo govejo juho in jo začinimo s soljo in poprom. Dodamo zelišča in zavremo. Nato dodamo meso, ki naj bo z juho prekrito, in pokrito kuhljamo 10 minut. Dodamo zelenjavo in kuhljamo nadaljnjih 10 minut. Lonec odstavimo s kuhalnika; meso naj počiva 5 minut. Meso mora biti znotraj rožnate barve.

Rindsfilet, Pochiertesu.B.Prod. 08/022002 06 26
3

Za hrenovo omako zmešamo v skledi kislo smetano s hrenom, kisom, tabaskom, soljo in poprom. Poširan file vzamemo iz lonca, odstranimo vrvico in meso narežemo na centimeter debele rezine. Na topel pladenj serviramo zelenjavo z malo juhe in rezine govejega fileja. Kot prilogo ponudimo hrenovo omako.

Nasvet

Več o poširanju: Soparjenje in poširanje

Priljubljeni recepti

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

20 min
Enostavno

Sirov kolač s češnjevim džemom

Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom

1 h 45 min
Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci

Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.