
Poširan goveji file z zelenjavo in hrenovo omako
Govedina, ki kliče po še in še
Poširan goveji file z zelenjavo in hrenovo omako
Govedina, ki kliče po še in še

Sestavine
- 600 g govejega fileja
- 1 l goveje juhe
- kos pora
- kos zelene
- 2 korenčka
- 1 čebula
- 1 lovorov list
- 2 vejici peteršilja
- 2 vejici timijana
- kuhinjska vrvica
hrenova omaka
- sol
- poper
- 3 žlice naribanega hrena
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1,5 dl kisle smetane
- tabasko

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 600 g govejega fileja
- 1 l goveje juhe
- kos pora
- kos zelene
- 2 korenčka
- 1 čebula
- 1 lovorov list
- 2 vejici peteršilja
- 2 vejici timijana
- kuhinjska vrvica
hrenova omaka
- sol
- poper
- 3 žlice naribanega hrena
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1,5 dl kisle smetane
- tabasko
Postopek
Korenček in zeleno olupimo ter narežemo na tanke trakove. Tudi svetli del pora narežemo na trakove. Čebulo narežemo na tanke rezine. Goveji file trdno povežemo s kuhinjsko vrvico, da meso pri kuhanju ohrani obliko. Zelišča operemo in osušimo.
V velikem loncu segrejemo govejo juho in jo začinimo s soljo in poprom. Dodamo zelišča in zavremo. Nato dodamo meso, ki naj bo z juho prekrito, in pokrito kuhljamo 10 minut. Dodamo zelenjavo in kuhljamo nadaljnjih 10 minut. Lonec odstavimo s kuhalnika; meso naj počiva 5 minut. Meso mora biti znotraj rožnate barve.

Za hrenovo omako zmešamo v skledi kislo smetano s hrenom, kisom, tabaskom, soljo in poprom. Poširan file vzamemo iz lonca, odstranimo vrvico in meso narežemo na centimeter debele rezine. Na topel pladenj serviramo zelenjavo z malo juhe in rezine govejega fileja. Kot prilogo ponudimo hrenovo omako.
Nasvet
Več o poširanju: Soparjenje in poširanje