
Riževa solata z avokadom, pečenim brokolijem in sezamom
Preprosta in preokusna solata
Riževa solata z avokadom, pečenim brokolijem in sezamom
Preprosta in preokusna solata

Sestavine
- 1 velika glava brokolija
- 1 velika rdeča čebula
- 2 žlici sezamovega olja
- 100 g rjavega riža
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici riževega kisa
- ½ žlice medu
- 1 majhen avokado
- majhen šopek koriandra
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 rdeč čili

Pripravite najboljši espresso tonik za poletno osvežitev in poživitev
Espresso tonik, svetovna kavna uspešnica, je pred leti na dolg poletni dan izumil nek švedski barista. Je pred vami dolg dan? Popestrite si ga s to fino pijačo.

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."
Sestavine
- 1 velika glava brokolija
- 1 velika rdeča čebula
- 2 žlici sezamovega olja
- 100 g rjavega riža
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici riževega kisa
- ½ žlice medu
- 1 majhen avokado
- majhen šopek koriandra
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 rdeč čili
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Brokoli narežemo na cvetove in jih damo v pekač. Čebulo olupimo in narežemo na debelejše krhlje ter priložimo v pekač. Zabelimo z 1 žlico sezamovega olja in pečemo 20 minut oziroma toliko časa, da se brokoli zmehča. Pustimo, da se malo ohladi.
Riž skuhamo po navodilih na embalaži in pustimo, da se malo ohladi. Avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo. Koriander sesekljamo, čili tanko narežemo. Sezamova semena popražimo v suhi ponvi.
V skledici zmešamo preostalo sezamovo olje, sojino omako, rižev kis in med. V veliki skledi zmešamo brokoli, čebulo, riž in preliv, nato nežno primešamo avokado in sesekljan koriander. Solato razdelimo na krožnike ter posujemo s sezamom in čilijem.