
Riževa solata z avokadom, pečenim brokolijem in sezamom
Preprosta in preokusna solata
Riževa solata z avokadom, pečenim brokolijem in sezamom
Preprosta in preokusna solata

Sestavine
- 1 velika glava brokolija
- 1 velika rdeča čebula
- 2 žlici sezamovega olja
- 100 g rjavega riža
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici riževega kisa
- ½ žlice medu
- 1 majhen avokado
- majhen šopek koriandra
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 rdeč čili

No, to pa res ni nič novega
Raziskava, objavljena v Food Science & Nutrition, ki so jo v sodelovanju s podjetjem Barilla nedavno izvedli na parmski univerzi, je ugotovila, da uživanje testenin pomembno vpliva na naše čustveno blagostanje.

To je razlog, da je italijanska kulinarika tako priljubljena
Sreča, ki jo prinašajo ogljikovi hidrati, sir in cvrtje v enem grižljaju. To so siciljanski arancini di riso, ocvrte riževe kroglice z okusnim polnilom.

Recept za popolno poletno robidovo pito
Že res, da se nikoli ne naveličamo jabolčne pite in da pozno poleti naravnost obožujemo slivovo, ampak nikar ne podcenjujte robid! Tudi z njimi lahko pripravimo okusno poletno pito.
Sestavine
- 1 velika glava brokolija
- 1 velika rdeča čebula
- 2 žlici sezamovega olja
- 100 g rjavega riža
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici riževega kisa
- ½ žlice medu
- 1 majhen avokado
- majhen šopek koriandra
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 rdeč čili
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Brokoli narežemo na cvetove in jih damo v pekač. Čebulo olupimo in narežemo na debelejše krhlje ter priložimo v pekač. Zabelimo z 1 žlico sezamovega olja in pečemo 20 minut oziroma toliko časa, da se brokoli zmehča. Pustimo, da se malo ohladi.
Riž skuhamo po navodilih na embalaži in pustimo, da se malo ohladi. Avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo. Koriander sesekljamo, čili tanko narežemo. Sezamova semena popražimo v suhi ponvi.
V skledici zmešamo preostalo sezamovo olje, sojino omako, rižev kis in med. V veliki skledi zmešamo brokoli, čebulo, riž in preliv, nato nežno primešamo avokado in sesekljan koriander. Solato razdelimo na krožnike ter posujemo s sezamom in čilijem.