Kaj boste skuhali danes?
Mangov lassi
Indijski jogurtov napitek
Mangov lassi
Indijski jogurtov napitek
Sestavine
- ¼ skodelice manj mastnega jogurta
- ½ skodelice svežega manga
- ⅓ skodelice hladne vode
- 1–2 žlici medu ali sladkorja
- 9–10 ledenih kock
Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Sestavine
- ¼ skodelice manj mastnega jogurta
- ½ skodelice svežega manga
- ⅓ skodelice hladne vode
- 1–2 žlici medu ali sladkorja
- 9–10 ledenih kock
Postopek
Mango olupimo, z nožem ločimo meso od peške in ga nasekljamo; sok prestrežemo in prihranimo.
V posodo mešalnika damo jogurt, mango, sok, vodo in med ali sladkor. Mešamo približno 2 do 3 minute ali tako dolgo, da v mešanici opazimo mehurčke. Dodamo ledene kocke in mešamo, da se speni. Mangov lassi lahko hranimo v hladilniku do 24 ur. V Indiji ga postrežejo kot osvežilni napitek ob jedi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.
Sorbet iz črnega ribeza in mete
Sočni poletni sorbet ob misli na katerega se nam bodo še dolgo cedile sline ...