© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kruhova omaka z rjavim maslom in čebulo

Še en odličen način, kako porabiti star kruh

Kruhova omaka z rjavim maslom in čebulo

Še en odličen način, kako porabiti star kruh

Čas priprave 39 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 do 8 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 40 g masla
  • 1⁄2 velike čebule
  • 1 lovorov list (po želji)
  • 5 dl polnomastnega mleka
  • ščep mletega muškatnega oreška
  • ščep mletih nageljnovih žbic
  • 100 g starega kruha
  • sol in črni poper

Sestavine

  • 40 g masla
  • 1⁄2 velike čebule
  • 1 lovorov list (po želji)
  • 5 dl polnomastnega mleka
  • ščep mletega muškatnega oreška
  • ščep mletih nageljnovih žbic
  • 100 g starega kruha
  • sol in črni poper

Postopek

1

V kozici na srednji temperaturi segrejemo maslo, da začne cvrčati, nato ga kuhamo še toliko časa, da postane oreškasto rjavo. Dodamo drobno nasekljano čebulo in po želji lovorov list ter na nizki temperaturi pražimo 10 do 15 minut, da se čebula zmehča in rahlo zarumeni. Dodamo mleko, muškatni orešek in nageljnove žbice, solimo in zavremo. Odstavimo in pustimo najmanj 5 minut. (To lahko naredimo že dan prej in shranimo v hladilnik.)

2

Odstranimo lovorov list, če smo ga uporabili, in dodamo star kruh, narezan na kocke. Spet zavremo, nato odstavimo in gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Nežno kuhamo še 2 minuti, da se omaka zgosti. (Naredimo jo lahko že dan prej in shranimo v hladilnik, nato pa pogrejemo z malo mleka.) Damo jo v skledico, začinimo s črnim poprom in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Solata z lečo, rdečo peso in klobaso

Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh

15 min
Enostavno

Natrgana čilijeva govedina v tortiljnih skledicah

Govedina v tortiljinih skledicah za popolno zabavo po mehiško

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.