Kaj boste skuhali danes?
Maroško začinjena cvetačna juha z mandlji
Cvetačna juha, ki očara že z vonjem
Maroško začinjena cvetačna juha z mandlji
Cvetačna juha, ki očara že z vonjem
Sestavine
- 1 velika cvetača
- 2 žlici oljčnega olja
- po ½ žličke mletega cimeta, kumina (orientalske kumine) in koriandra
- 2 žlici čilijeve paste harise in še malo, ko postrežemo
- 1 liter vroče zelenjavne ali piščančje
- jušne osnove
- 50 g popraženih mandljevih lističev in še malo, ko postrežemo
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 1 velika cvetača
- 2 žlici oljčnega olja
- po ½ žličke mletega cimeta, kumina (orientalske kumine) in koriandra
- 2 žlici čilijeve paste harise in še malo, ko postrežemo
- 1 liter vroče zelenjavne ali piščančje
- jušne osnove
- 50 g popraženih mandljevih lističev in še malo, ko postrežemo
Postopek
Cvetačo operemo in narežemo na majhne cvetke. V veliki kozici segrejemo oljčno olje in na njem 2 minuti pražimo cimet, kumin, koriander in hariso. Dodamo cvetačo, jušno osnovo in mandlje, pokrijemo in kuhamo 20 minut, da cvetača postane mehka,
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in jo postrežemo, pokapano s hariso in posuto z mandljevimi lističi.
Nasvet
Hariso lahko kupimo v specializiranih prodajalnah ali v spletnih trgovinah, lahko pa jo pripravimo tudi sami po receptu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vampi v juhi
Gratiniran krompir z bučkami
Pretaknjen zajčji hrbet z okusno omako in brstičnim ohrovtom
Mešane ocvrte ribe in morski sadeži
Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.