© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tajska solata z avokadom, rakci in pomelom

Noro slastna solata s tajskim pridihom

Tajska solata z avokadom, rakci in pomelom

Noro slastna solata s tajskim pridihom

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2–3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
prawn and pomelo saladcitrus appealin season

Sestavine

  • 1 zrel avokado
  • 1 drobno sesekljana šalotka
  • 1 sesekljan rdeč čili brez semen
  • 1 pomelo ali grenivka
  • 250 g kuhanih rakcev
  • 1 majhna glava mehke solate
  • 2 žlici nasekljanih koriandrovih lističev
  • 2 žlici grobo nasekljanih praženih soljenih arašidov

preliv

  • 5 žlic soka pomela, grenivke ali limete
  • 2 žlici ribje omake
  • 2 žlici svetlega sladkorja muskovado
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 zrel avokado
  • 1 drobno sesekljana šalotka
  • 1 sesekljan rdeč čili brez semen
  • 1 pomelo ali grenivka
  • 250 g kuhanih rakcev
  • 1 majhna glava mehke solate
  • 2 žlici nasekljanih koriandrovih lističev
  • 2 žlici grobo nasekljanih praženih soljenih arašidov

preliv

  • 5 žlic soka pomela, grenivke ali limete
  • 2 žlici ribje omake
  • 2 žlici svetlega sladkorja muskovado

Postopek

1

Pomelo ali grenivko filiramo, sok pa prestrežemo in prihranimo za preliv. (Pomelo je lahko suh in nima zadosti soka, zato ga lahko nadomestimo s sokom limete.)

2

Štiri žlice soka damo v ponvico in dodamo ribjo omako in sladkor. Kuhljamo približno 2 minuti, da se naredi gosta sirupasta omaka, nato jo ohladimo.

3

Solatne liste natrgamo, operemo in posušimo. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, meso pa narežemo na rezine in zmešamo s šalotko, čilijem in preostalim sokom. Razdelimo ga v solatne sklede, dodamo še meso pomela ali grenivke, rakce, solatne liste in koriander. Pokapljemo s prelivom in potresemo z nasekljanimi arašidi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.