Kaj boste skuhali danes?
Rezine brancina v vlečenem testu s pinjolami, pistacijo, baziliko in olivami
Jed s 5 zvezdicami
Rezine brancina v vlečenem testu s pinjolami, pistacijo, baziliko in olivami
Jed s 5 zvezdicami
Sestavine
- 4 fileji brancina
- 4 listi vlečenega testa
- 80 g masla
- 3 žličke oljčnega olja
- 30 g kaper
- 40 g pistacij
- 20 g pinjol
- 20 g oliv
- limonova lupina
- sol
- beli poper v zrnu
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 4 fileji brancina
- 4 listi vlečenega testa
- 80 g masla
- 3 žličke oljčnega olja
- 30 g kaper
- 40 g pistacij
- 20 g pinjol
- 20 g oliv
- limonova lupina
- sol
- beli poper v zrnu
Postopek
V kozici segrejemo oljčno olje, dodamo pinjole, pistacije, kapre, nasekljane olive in vse skupaj prepražimo. Fileje brancina narežemo na manjše kose in jih solimo. Ohlajenim sestavinam v kozici dodamo brancina in dobro premešamo. Na koncu dodamo še nasekljano baziliko in naribano limonovo lupino.
Pečico segrejemo na 160 °C. Keramične modle premažemo z maslom, obložimo z vlečenim testom in jih napolnimo s pripravljeno zmesjo z brancinom. Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 12 minut.
Pečeno jed vzamemo iz modlov, jo prestavimo na krožnik in okrasimo s svežimi zelišči. Kot prilogo lahko postrežemo krompirjev pire, začinjen s kurkumo, in sotiran (hitro prepražen na maslu) stročji fižol.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči
Pita iz listnatega testa s kremasto osnovo in obiljem zelišč