© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rezine brancina v vlečenem testu s pinjolami, pistacijo, baziliko in olivami

Jed s 5 zvezdicami

Rezine brancina v vlečenem testu s pinjolami, pistacijo, baziliko in olivami

Jed s 5 zvezdicami

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rezine brancina v vlecenem testu s pinjolami pistacijo baziliko in olivami

Sestavine

  • 4 fileji brancina
  • 4 listi vlečenega testa
  • 80 g masla
  • 3 žličke oljčnega olja
  • 30 g kaper
  • 40 g pistacij
  • 20 g pinjol
  • 20 g oliv
  • limonova lupina
  • sol
  • beli poper v zrnu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 fileji brancina
  • 4 listi vlečenega testa
  • 80 g masla
  • 3 žličke oljčnega olja
  • 30 g kaper
  • 40 g pistacij
  • 20 g pinjol
  • 20 g oliv
  • limonova lupina
  • sol
  • beli poper v zrnu

Postopek

1

V kozici segrejemo oljčno olje, dodamo pinjole, pistacije, kapre, nasekljane olive in vse skupaj prepražimo. Fileje brancina narežemo na manjše kose in jih solimo. Ohlajenim sestavinam v kozici dodamo brancina in dobro premešamo. Na koncu dodamo še nasekljano baziliko in naribano limonovo lupino.

2

Pečico segrejemo na 160 °C. Keramične modle premažemo z maslom, obložimo z vlečenim testom in jih napolnimo s pripravljeno zmesjo z brancinom. Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 12 minut.

3

Pečeno jed vzamemo iz modlov, jo prestavimo na krožnik in okrasimo s svežimi zelišči. Kot prilogo lahko postrežemo krompirjev pire, začinjen s kurkumo, in sotiran (hitro prepražen na maslu) stročji fižol.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.