
Orehova ledena krema
Orehova ledena krema

Sestavine
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 110 g sladkorja v prahu
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 2 lista želatine
- 5 dl sladke smetane
- šilce ruma
- šilce orehovega likerja
- 100 g naribanih orehov
- čokoladni ostružki in naribani orehi za okras

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 110 g sladkorja v prahu
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 2 lista želatine
- 5 dl sladke smetane
- šilce ruma
- šilce orehovega likerja
- 100 g naribanih orehov
- čokoladni ostružki in naribani orehi za okras
Postopek
Želatino namočimo v hladno vodo. Jajci, rumenjak, sladkor v prahu in vaniljev sladkor penasto stepemo z metlico za sneg nad vročo vodno kopeljo. Maso odstavimo z ognja. Želatino dobro ožmemo, raztopimo v jajčni masi, nato pa stepamo še toliko časa, da se masa ohladi.
Sladko smetano čvrsto stepemo in z rumom, likerjem in orehi previdno vmešamo v jajčno maso.
Model za ledeno kremo obložimo s folijo, napolnimo z orehovo maso in postavimo vsaj za 4 ure v zamrzovalnik.
Kremo zvrnemo iz modla, odstranimo folijo in razrežemo z nožem, ki smo ga potopili v vročo vodo in osušili. Preden ledeno kremo ponudimo, jo okrasimo s čokoladnimi ostružki in orehovimi jedrci.