Kaj boste skuhali danes?
Orehova ledena krema
Orehova ledena krema
Sestavine
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 110 g sladkorja v prahu
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 2 lista želatine
- 5 dl sladke smetane
- šilce ruma
- šilce orehovega likerja
- 100 g naribanih orehov
- čokoladni ostružki in naribani orehi za okras
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sezona citrusov: sveže ideje za kolače
Sezona citrusov s seboj prinaša čudovite arome in svežino – ujemimo jo v slastnih kolačih.
Sestavine
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 110 g sladkorja v prahu
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 2 lista želatine
- 5 dl sladke smetane
- šilce ruma
- šilce orehovega likerja
- 100 g naribanih orehov
- čokoladni ostružki in naribani orehi za okras
Postopek
Želatino namočimo v hladno vodo. Jajci, rumenjak, sladkor v prahu in vaniljev sladkor penasto stepemo z metlico za sneg nad vročo vodno kopeljo. Maso odstavimo z ognja. Želatino dobro ožmemo, raztopimo v jajčni masi, nato pa stepamo še toliko časa, da se masa ohladi.
Sladko smetano čvrsto stepemo in z rumom, likerjem in orehi previdno vmešamo v jajčno maso.
Model za ledeno kremo obložimo s folijo, napolnimo z orehovo maso in postavimo vsaj za 4 ure v zamrzovalnik.
Kremo zvrnemo iz modla, odstranimo folijo in razrežemo z nožem, ki smo ga potopili v vročo vodo in osušili. Preden ledeno kremo ponudimo, jo okrasimo s čokoladnimi ostružki in orehovimi jedrci.