© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pumpkin spice latte (bučna bela kava)

Pumpkin spice latte (bučna bela kava)

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 0,6 dl espressa
  • 2 žlički bučnega pireja
  • 2 dl mleka
  • ščepec cimeta
  • ščepec muškatnega oreška

Sirup

  • 0,6 dl vode
  • 30 g sladkorja
  • 1⁄2 žličke vaniljevega izvlečka ali arome

ko postrežemo

  • spenjeno mleko
palacinke

To je skivnost popolnih palačink

Se še spomnite tekmovanj iz otroštva, kdo poje največ palačink? Čeprav imamo še vedno radi stare dobre, zvite z marmelado ali čokoladno-lešnikovim namazom, imajo palačinke tisoč obrazov.

Sestavine

  • 0,6 dl espressa
  • 2 žlički bučnega pireja
  • 2 dl mleka
  • ščepec cimeta
  • ščepec muškatnega oreška

Sirup

  • 0,6 dl vode
  • 30 g sladkorja
  • 1⁄2 žličke vaniljevega izvlečka ali arome

ko postrežemo

  • spenjeno mleko

Postopek

1

Vse sestavine za sirup damo v lonček in mešanico pustimo vreti, da se sladkor stopi. V skodelico nalijemo 0,2 dl sirupa in dodamo espresso.

2

V vrčku (lahko tudi v penilniku mleka) zmešamo vroče mleko, začimbe in bučni pire, ki mora biti povsem gladek. Bučno mleko prilijemo espressu in sirupu. Dodamo še spenjeno mleko, se poigramo z vzorci in postrežemo.

Nasvet

Nasvet Za 2 žlički se bučnega pireja ne izplača pripravljati, lahko pa damo na stran nekaj koščkov buče pri drugih receptih, na primer pri juhi, testeninah ali pri bučni piti, in iz njih naredimo pire.

Priljubljeni recepti

Zvitki rostbifa s skuto in beluši

Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.

45 min
Zahtevno

Sadni drobljenec

Sadna poslastica

1 h 10 min
Enostavno

Ocvrte riževe kroglice z mocarelo

Tradicionalni sicilijanski "arancini di riso"

1 h 10 min
Srednje zahtevno

Bogata morska enolončnica s papriko

Enolončnica z belo ribo in klapavicami

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.