Kaj boste skuhali danes?
Slano pecivo
Slano pecivo
Sestavine
- 2 lista vlečenega testa
- 500 g pasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 2 jajci
- sol
- poper
Aperitivo - za sladko življenje po italijansko
Po vsej Italiji pred sončnim zahodom odložijo vsakodnevne skrbi, srkajo svoj najljubši koktajl ter uživajo v klepetu in prigrizkih.
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Sestavine
- 2 lista vlečenega testa
- 500 g pasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 2 jajci
- sol
- poper
Postopek
Skuto, kislo smetano, rumenjaka, sol in poper dobro zmešamo z električnim mešalnikom. Beljaka stepemo v sneg in ga narahlo primešamo skutni masi. Maso tanko namažemo na testo in ga zvijemo. Zvitek narežemo na 5 cm velike polžke in jih položimo v manjši model za mafine. Pečemo jih na 200 °C približno 25 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polentine rolice z bezgovo kremo
Polentine rolice z bezgovo kremo smo pokusili na kulinaričnem potepu po Nemčiji.
Gin tonik s kumaro in koriandrom
Krepčilna piščančja solata z avokadovim prelivom
Hranilna in okusna solata, ki vas nasiti