© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Srnin hrbet v kruhovi skorji s korenčkovim štrukljem in korenčkovim pirejem

Tudi sebe morate razvajati, zato si pripravite ta slastni srnin hrbet z obetajočo prilogo.

Srnin hrbet v kruhovi skorji s korenčkovim štrukljem in korenčkovim pirejem

Tudi sebe morate razvajati, zato si pripravite ta slastni srnin hrbet z obetajočo prilogo.

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
b-IMG_773300000-copy_558x620_acf_cropped

Sestavine

srnin hrbet

  • 180 g srninega hrbta brez kosti
  • poper
  • malo olja za pečenje
  • tanke rezine kruha

korenčkov štrukelj

  • sol
  • beli poper
  • 400 g olupljenega korenčka
  • 50 g skute
  • 1 jajce
  • vlečeno testo
  • maslo za premaz
  • 1 črni oreh *

korenčkov pire

  • 200 g korenja
  • 1 šalotka
  • 1 majhen krompir
  • 50 g slanine
  • 1 žlička masla
  • pribl. 5 dl perutninske jušne osnove
  • 1 lovorov list
  • sladkor
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

srnin hrbet

  • 180 g srninega hrbta brez kosti
  • poper
  • malo olja za pečenje
  • tanke rezine kruha

korenčkov štrukelj

  • sol
  • beli poper
  • 400 g olupljenega korenčka
  • 50 g skute
  • 1 jajce
  • vlečeno testo
  • maslo za premaz
  • 1 črni oreh *

korenčkov pire

  • 200 g korenja
  • 1 šalotka
  • 1 majhen krompir
  • 50 g slanine
  • 1 žlička masla
  • pribl. 5 dl perutninske jušne osnove
  • 1 lovorov list
  • sladkor

Postopek

1

Srnin hrbet solimo in popramo ter opečemo na vroči maščobi. Na rezine kruha položimo opečeno meso, trdno zavijemo, položimo v pomaščen pekač in v vroči pečici, segreti na 160 do 170 °C, pečemo do konca približno 10 minut.

2

Pripravimo korenčkov pire. Korenje operemo, olupimo in narežemo na kocke. Šalotko in krompir olupimo in nasekljamo oziroma narežemo na kocke ter na maslu prepražimo z rezinami slanine. Dodamo korenje in lovor, nato postopoma zalivamo s perutninsko jušno osnovo in pokrito dušimo do mehkega. Odstranimo slanino in lovor ter stisnemo v pire.

3

Korenčkov nadev za štrukelj pripravimo tako, da korenje skuhamo do mehkega, ga odcedimo in stisnemo v pire. Dodamo mu skuto in jajce ter začinimo s soljo in poprom. Vlečeno testo raztegnemo, premažemo z maslom in nadevom ter zavijemo v štrukelj. Štrukelj nato zavijemo v pomaščeno folijo in v vreli vodi kuhamo približno 20 minut.

4

Črni oreh narežemo, pogrejemo v omaki in damo na krožnik poleg srninega hrbta, korenčkovega pireja in štruklja.

Nasvet

* Črni oreh je mlad zeleni oreh, kuhan in vložen v sirup.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.