
Rulada iz rdeče postrvi s čemaževo omako
Ta rulada bo vaše goste sezula!
Rulada iz rdeče postrvi s čemaževo omako
Ta rulada bo vaše goste sezula!

Sestavine
nadev
- 100 g smuča (ali druge ribe, lahko uporabimo tudi obrezke)
- limonov sok
- 5 žlic sladke smetane
- 1 žlica kisle smetane
- beljak
čemaževa omaka
- sol
- poper
- 1 žlica masla
- 1 šalotka, drobno narezana
- 0,5 dl belega vina
- 1,25 dl ribje jušne osnove
- 1,25 dl sladke smetane
- 12 čemaževih listov (drobno narezanih)
- 400 g fileja rdeče postrvi brez kože in kosti
- 100 g blanširanih špinačnih listov
- 1 list vlečenega testa (60 x 40 cm)
- tekoče maslo za premaz

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
nadev
- 100 g smuča (ali druge ribe, lahko uporabimo tudi obrezke)
- limonov sok
- 5 žlic sladke smetane
- 1 žlica kisle smetane
- beljak
čemaževa omaka
- sol
- poper
- 1 žlica masla
- 1 šalotka, drobno narezana
- 0,5 dl belega vina
- 1,25 dl ribje jušne osnove
- 1,25 dl sladke smetane
- 12 čemaževih listov (drobno narezanih)
- 400 g fileja rdeče postrvi brez kože in kosti
- 100 g blanširanih špinačnih listov
- 1 list vlečenega testa (60 x 40 cm)
- tekoče maslo za premaz
Postopek
Najprej pripravimo nadev. Močno ohlajeno narezano ribje meso začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Stresemo ga v posodo multipraktika, dodamo obe vrsti smetane in beljak ter dobro zmešamo. Nadev pretlačimo skozi gosto cedilo.
File rdeče postrvi po dolgem zarežemo in razpremo. Začinimo s soljo in poprom, tanko namažemo z nadevom in obložimo s špinačnimi listi, ki jih namažemo s preostalim nadevom. Zvijemo v rulado in zavijemo v list testa za zavitek. Rulado na tanko premažemo z maslom in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 15 minut.
Medtem pripravimo omako. V kozici segrejemo maslo in zarumenimo šalotko. Zalijemo z vinom in dolijemo ribjo jušno osnovo. Do polovice povremo, dodamo sladko smetano in kuhljamo nekaj minut. Sestavine zmiksamo, dodamo čemaž ter omako po okusu začinimo s soljo in poprom.
Ribjo rulado razrežemo na primerne kose in ponudimo s pripravljeno omako. Kot priloga odlično tekne mlad krompir.