© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Puranji zrezki s pirejem iz brokolija in fižola

Puranji zrezki s pirejem iz brokolija in fižola

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
puranji-zrezki-s-pirejem-iz-brokolija-in-fizola_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 3 žlice moke
  • 1 večje jajce
  • 100 g svežih krušnih drobtin
  • lupina 1 limone
  • manjši šopek nasekljanega peteršilja
  • 450 g puranjih zrezkov iz prsi
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 4 vejice češnjevih paradižnikov
  • 350 g brokolija
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 4 žlice zelenega pesta
  • sol
  • poper
  • krhlji limone, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 žlice moke
  • 1 večje jajce
  • 100 g svežih krušnih drobtin
  • lupina 1 limone
  • manjši šopek nasekljanega peteršilja
  • 450 g puranjih zrezkov iz prsi
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 4 vejice češnjevih paradižnikov
  • 350 g brokolija
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 4 žlice zelenega pesta
  • sol
  • poper
  • krhlji limone, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. V krožnik damo moko z malo soli in popra. V drugem krožniku razžvrkljamo jajce z žlico vode. V tretjem krožniku zmešamo drobtine z limonovo lupino in peteršiljem.

2

Puranje zrezke povaljamo najprej v moki, jih otresemo in potopimo v jajčno, nato pa še v krušno mešanico. Krušno oblogo z rokami utrdimo, da se čim bolj prime zrezkov. Zrezke odlagamo v nizek pekač, jih pokapljamo z oljem in pečemo 20 minut. V pekač nato dodamo še vejice češnjevih paradižnikov in pečemo še 5 minut.

3

Medtem očistimo brokoli in ga razdelimo na posamezne cvetove. V posodi zavremo vodo, ji dodamo brokoli in ga kuhamo 5 minut. Dodamo beli fižol in kuhamo še 2 minuti, da se brokoli zmehča. Zelenjavo odcedimoin pustimo na cedilu še kakšno minuto ali dve, da malo odpari.

4

Brokoli in fižol stresemo nazaj v posodo, dodamo pesto in vse zmečkamo v pire. Puranje zrezke postrežemo s pripravljenim pirejem in češnjevim paradižnikom. Zraven ponudimo še limonove krhlje.

Nasvet

Sveže krušne drobtine pripravimo tako, da sredico en dan starega kruha sesekljamo v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.