Kaj boste skuhali danes?
Puranji zrezki s pirejem iz brokolija in fižola
Puranji zrezki s pirejem iz brokolija in fižola
Sestavine
- 3 žlice moke
- 1 večje jajce
- 100 g svežih krušnih drobtin
- lupina 1 limone
- manjši šopek nasekljanega peteršilja
- 450 g puranjih zrezkov iz prsi
- 2 žlici sončničnega olja
- 4 vejice češnjevih paradižnikov
- 350 g brokolija
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 4 žlice zelenega pesta
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 3 žlice moke
- 1 večje jajce
- 100 g svežih krušnih drobtin
- lupina 1 limone
- manjši šopek nasekljanega peteršilja
- 450 g puranjih zrezkov iz prsi
- 2 žlici sončničnega olja
- 4 vejice češnjevih paradižnikov
- 350 g brokolija
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 4 žlice zelenega pesta
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V krožnik damo moko z malo soli in popra. V drugem krožniku razžvrkljamo jajce z žlico vode. V tretjem krožniku zmešamo drobtine z limonovo lupino in peteršiljem.
Puranje zrezke povaljamo najprej v moki, jih otresemo in potopimo v jajčno, nato pa še v krušno mešanico. Krušno oblogo z rokami utrdimo, da se čim bolj prime zrezkov. Zrezke odlagamo v nizek pekač, jih pokapljamo z oljem in pečemo 20 minut. V pekač nato dodamo še vejice češnjevih paradižnikov in pečemo še 5 minut.
Medtem očistimo brokoli in ga razdelimo na posamezne cvetove. V posodi zavremo vodo, ji dodamo brokoli in ga kuhamo 5 minut. Dodamo beli fižol in kuhamo še 2 minuti, da se brokoli zmehča. Zelenjavo odcedimoin pustimo na cedilu še kakšno minuto ali dve, da malo odpari.
Brokoli in fižol stresemo nazaj v posodo, dodamo pesto in vse zmečkamo v pire. Puranje zrezke postrežemo s pripravljenim pirejem in češnjevim paradižnikom. Zraven ponudimo še limonove krhlje.
Nasvet
Sveže krušne drobtine pripravimo tako, da sredico en dan starega kruha sesekljamo v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Najboljša veganska čokoladna torta
V vaši zbirki receptov ne sme manjkati veganska čokoladna torta, ki jo lahko spečete za rojstni dan ali druge priložnosti.