Kaj boste skuhali danes?
Puranji zrezki s pirejem iz brokolija in fižola
Puranji zrezki s pirejem iz brokolija in fižola
Sestavine
- 3 žlice moke
- 1 večje jajce
- 100 g svežih krušnih drobtin
- lupina 1 limone
- manjši šopek nasekljanega peteršilja
- 450 g puranjih zrezkov iz prsi
- 2 žlici sončničnega olja
- 4 vejice češnjevih paradižnikov
- 350 g brokolija
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 4 žlice zelenega pesta
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 3 žlice moke
- 1 večje jajce
- 100 g svežih krušnih drobtin
- lupina 1 limone
- manjši šopek nasekljanega peteršilja
- 450 g puranjih zrezkov iz prsi
- 2 žlici sončničnega olja
- 4 vejice češnjevih paradižnikov
- 350 g brokolija
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 4 žlice zelenega pesta
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V krožnik damo moko z malo soli in popra. V drugem krožniku razžvrkljamo jajce z žlico vode. V tretjem krožniku zmešamo drobtine z limonovo lupino in peteršiljem.
Puranje zrezke povaljamo najprej v moki, jih otresemo in potopimo v jajčno, nato pa še v krušno mešanico. Krušno oblogo z rokami utrdimo, da se čim bolj prime zrezkov. Zrezke odlagamo v nizek pekač, jih pokapljamo z oljem in pečemo 20 minut. V pekač nato dodamo še vejice češnjevih paradižnikov in pečemo še 5 minut.
Medtem očistimo brokoli in ga razdelimo na posamezne cvetove. V posodi zavremo vodo, ji dodamo brokoli in ga kuhamo 5 minut. Dodamo beli fižol in kuhamo še 2 minuti, da se brokoli zmehča. Zelenjavo odcedimoin pustimo na cedilu še kakšno minuto ali dve, da malo odpari.
Brokoli in fižol stresemo nazaj v posodo, dodamo pesto in vse zmečkamo v pire. Puranje zrezke postrežemo s pripravljenim pirejem in češnjevim paradižnikom. Zraven ponudimo še limonove krhlje.
Nasvet
Sveže krušne drobtine pripravimo tako, da sredico en dan starega kruha sesekljamo v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Grška jagnjetina na žaru
Leča z dimljenim tofujem
Leča in tofu - beljakovinska bomba, ki bo navdušila vegetarijance in druge zdrave jedce