
Puranove mesne kroglice z brokolijem in hrustljavim krompirjem
Mesne kroglice, ki vam ne vzamejo veliko časa.
Puranove mesne kroglice z brokolijem in hrustljavim krompirjem
Mesne kroglice, ki vam ne vzamejo veliko časa.

Sestavine
- 1 čebula
- 1 večji korenček
- 3 stroki česna
- 1 žlica sesekljanih listkov rožmarina
- 350 g mletega puranjega mesa
- 4 večji olupljeni krompirji
- 1 žlica oljčnega olja
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 2 žlici naribanega parmezana
- 350 g brokolija
- šopek bazilike
- sol
- poper

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 1 čebula
- 1 večji korenček
- 3 stroki česna
- 1 žlica sesekljanih listkov rožmarina
- 350 g mletega puranjega mesa
- 4 večji olupljeni krompirji
- 1 žlica oljčnega olja
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 2 žlici naribanega parmezana
- 350 g brokolija
- šopek bazilike
- sol
- poper
Postopek
Čebulo in korenček olupimo in oboje naribamo. Česen olupimo in stremo. Krompir narežemo na manjše kocke. Brokoli očistimo in razdelimo na cvetke. Liste bazilike operemo in natrgamo. Pečico segrejemo na 220 °C.
V veliki skledi zmešamo čebulo, korenček, polovico česna in polovico rožmarina s puranjim mesom in vse skupaj začinimo še s soljo in poprom. Iz mase oblikujemo 16 kroglic in jih razporedimo po manjšem globljem pekaču. Krompir zmešamo s preostalim česnom, rožmarinom in oljem in ga damo v drug pekač. Oboje v pečici pečemo 20 minut; krompir naj se peče na zgornjem vodilu.
Po 20 minutah kroglicam odlijemo sok, ki je nastal pri pečenju, jih prelijemo z nasekljanimi pelati in posujemo s parmezanom. Vse skupaj začinimo še s soljo in poprom. Krompir premešamo in ga damo na spodnjo vodilo. Zgoraj naj se pečejo kroglice. Pečemo še 20 minut, da krompir postane hrustljav in da paradižnikova omaka brbota.
Ko so kroglice in krompir skoraj pečeni, v zadostni količini vode 3 do 4 minute kuhamo brokolijeve cvetke. Po mesnih kroglicah posujemo baziliko in jih postrežemo z brokolijem in hrustljavim krompirjem.