Kaj boste skuhali danes?
Puranove mesne kroglice z brokolijem in hrustljavim krompirjem
Mesne kroglice, ki vam ne vzamejo veliko časa.
Puranove mesne kroglice z brokolijem in hrustljavim krompirjem
Mesne kroglice, ki vam ne vzamejo veliko časa.
Sestavine
- 1 čebula
- 1 večji korenček
- 3 stroki česna
- 1 žlica sesekljanih listkov rožmarina
- 350 g mletega puranjega mesa
- 4 večji olupljeni krompirji
- 1 žlica oljčnega olja
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 2 žlici naribanega parmezana
- 350 g brokolija
- šopek bazilike
- sol
- poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1 čebula
- 1 večji korenček
- 3 stroki česna
- 1 žlica sesekljanih listkov rožmarina
- 350 g mletega puranjega mesa
- 4 večji olupljeni krompirji
- 1 žlica oljčnega olja
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 2 žlici naribanega parmezana
- 350 g brokolija
- šopek bazilike
- sol
- poper
Postopek
Čebulo in korenček olupimo in oboje naribamo. Česen olupimo in stremo. Krompir narežemo na manjše kocke. Brokoli očistimo in razdelimo na cvetke. Liste bazilike operemo in natrgamo. Pečico segrejemo na 220 °C.
V veliki skledi zmešamo čebulo, korenček, polovico česna in polovico rožmarina s puranjim mesom in vse skupaj začinimo še s soljo in poprom. Iz mase oblikujemo 16 kroglic in jih razporedimo po manjšem globljem pekaču. Krompir zmešamo s preostalim česnom, rožmarinom in oljem in ga damo v drug pekač. Oboje v pečici pečemo 20 minut; krompir naj se peče na zgornjem vodilu.
Po 20 minutah kroglicam odlijemo sok, ki je nastal pri pečenju, jih prelijemo z nasekljanimi pelati in posujemo s parmezanom. Vse skupaj začinimo še s soljo in poprom. Krompir premešamo in ga damo na spodnjo vodilo. Zgoraj naj se pečejo kroglice. Pečemo še 20 minut, da krompir postane hrustljav in da paradižnikova omaka brbota.
Ko so kroglice in krompir skoraj pečeni, v zadostni količini vode 3 do 4 minute kuhamo brokolijeve cvetke. Po mesnih kroglicah posujemo baziliko in jih postrežemo z brokolijem in hrustljavim krompirjem.