
Kaj boste skuhali danes?
Puranove mesne kroglice z brokolijem in hrustljavim krompirjem
Mesne kroglice, ki vam ne vzamejo veliko časa.
Puranove mesne kroglice z brokolijem in hrustljavim krompirjem
Mesne kroglice, ki vam ne vzamejo veliko časa.

Sestavine
- 1 čebula
- 1 večji korenček
- 3 stroki česna
- 1 žlica sesekljanih listkov rožmarina
- 350 g mletega puranjega mesa
- 4 večji olupljeni krompirji
- 1 žlica oljčnega olja
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 2 žlici naribanega parmezana
- 350 g brokolija
- šopek bazilike
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 čebula
- 1 večji korenček
- 3 stroki česna
- 1 žlica sesekljanih listkov rožmarina
- 350 g mletega puranjega mesa
- 4 večji olupljeni krompirji
- 1 žlica oljčnega olja
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 2 žlici naribanega parmezana
- 350 g brokolija
- šopek bazilike
- sol
- poper
Postopek
Čebulo in korenček olupimo in oboje naribamo. Česen olupimo in stremo. Krompir narežemo na manjše kocke. Brokoli očistimo in razdelimo na cvetke. Liste bazilike operemo in natrgamo. Pečico segrejemo na 220 °C.
V veliki skledi zmešamo čebulo, korenček, polovico česna in polovico rožmarina s puranjim mesom in vse skupaj začinimo še s soljo in poprom. Iz mase oblikujemo 16 kroglic in jih razporedimo po manjšem globljem pekaču. Krompir zmešamo s preostalim česnom, rožmarinom in oljem in ga damo v drug pekač. Oboje v pečici pečemo 20 minut; krompir naj se peče na zgornjem vodilu.
Po 20 minutah kroglicam odlijemo sok, ki je nastal pri pečenju, jih prelijemo z nasekljanimi pelati in posujemo s parmezanom. Vse skupaj začinimo še s soljo in poprom. Krompir premešamo in ga damo na spodnjo vodilo. Zgoraj naj se pečejo kroglice. Pečemo še 20 minut, da krompir postane hrustljav in da paradižnikova omaka brbota.
Ko so kroglice in krompir skoraj pečeni, v zadostni količini vode 3 do 4 minute kuhamo brokolijeve cvetke. Po mesnih kroglicah posujemo baziliko in jih postrežemo z brokolijem in hrustljavim krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo
Mešane ocvrte ribe in morski sadeži
Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.