
Piščančja juha z zelišči in fižolom
Juha z zdravilnimi učinki
Piščančja juha z zelišči in fižolom
Juha z zdravilnimi učinki

Sestavine
- 4 piščančja stegna brez kože
- 1,5 l piščančje jušne osnove
- 2 žlici oljčnega ali repičnega olja
- 2 nasekljani čebuli
- 6 nasekljanih korenčkov
- 2 žlici nasekljanih rožmarinovih lističev
- 2 žlici nasekljanih žajbljevih listov
- 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički mletega koriandra
- 1 žlička kurkume
- 1 žlica moke
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- sol
- poper
- nasekljana zelišča za posip
- hrustljav kruh, ko postrežemo

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 4 piščančja stegna brez kože
- 1,5 l piščančje jušne osnove
- 2 žlici oljčnega ali repičnega olja
- 2 nasekljani čebuli
- 6 nasekljanih korenčkov
- 2 žlici nasekljanih rožmarinovih lističev
- 2 žlici nasekljanih žajbljevih listov
- 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički mletega koriandra
- 1 žlička kurkume
- 1 žlica moke
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- sol
- poper
- nasekljana zelišča za posip
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Na segretem olju v večji kozici z vseh strani opečemo piščančja stegna, jih odložimo na krožnik in prihranimo. V kozico na isto olje dodamo čebulo in jo pražimo 10 minut, da začne karamelizirati. Dodamo korenček, zelišča, začimbe, moko in mešamo minuto ali dve, da se začimbe prepražijo. V posodo vlijemo piščančjo jušno osnovo in dodamo opečena stegna. Dobro premešamo, posodo pokrijemo, zavremo in kuhamo pol ure.
Stegna vzamemo iz posode, meso natrgamo na koščke, kosti pa zavržemo. Meso vrnemo v juho, dodamo še odcejen fižol, solimo in popramo ter kuhamo še nekaj minut, da se fižol segreje.
Juho lahko gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali jo pustimo s koščki mesa, korenja in celim fižolom. Lahko pa približno polovico juhe zmeljemo v kremno juho in jo zmešamo s preostalo juho (kot na sliki). Postrežemo jo s hrustljavim kruhom in pred postrežbo posujemo z zelišči.