© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančja juha z zelišči in fižolom

Juha z zdravilnimi učinki

Piščančja juha z zelišči in fižolom

Juha z zdravilnimi učinki

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
herby chicken and butter bean soupsouper bowlsweekend

Sestavine

  • 4 piščančja stegna brez kože
  • 1,5 l piščančje jušne osnove
  • 2 žlici oljčnega ali repičnega olja
  • 2 nasekljani čebuli
  • 6 nasekljanih korenčkov
  • 2 žlici nasekljanih rožmarinovih lističev
  • 2 žlici nasekljanih žajbljevih listov
  • 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
  • 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
  • 2 žlički mletega koriandra
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlica moke
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • sol
  • poper
  • nasekljana zelišča za posip
  • hrustljav kruh, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 piščančja stegna brez kože
  • 1,5 l piščančje jušne osnove
  • 2 žlici oljčnega ali repičnega olja
  • 2 nasekljani čebuli
  • 6 nasekljanih korenčkov
  • 2 žlici nasekljanih rožmarinovih lističev
  • 2 žlici nasekljanih žajbljevih listov
  • 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
  • 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
  • 2 žlički mletega koriandra
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlica moke
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • sol
  • poper
  • nasekljana zelišča za posip
  • hrustljav kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Na segretem olju v večji kozici z vseh strani opečemo piščančja stegna, jih odložimo na krožnik in prihranimo. V kozico na isto olje dodamo čebulo in jo pražimo 10 minut, da začne karamelizirati. Dodamo korenček, zelišča, začimbe, moko in mešamo minuto ali dve, da se začimbe prepražijo. V posodo vlijemo piščančjo jušno osnovo in dodamo opečena stegna. Dobro premešamo, posodo pokrijemo, zavremo in kuhamo pol ure.

2

Stegna vzamemo iz posode, meso natrgamo na koščke, kosti pa zavržemo. Meso vrnemo v juho, dodamo še odcejen fižol, solimo in popramo ter kuhamo še nekaj minut, da se fižol segreje.

3

Juho lahko gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali jo pustimo s koščki mesa, korenja in celim fižolom. Lahko pa približno polovico juhe zmeljemo v kremno juho in jo zmešamo s preostalo juho (kot na sliki). Postrežemo jo s hrustljavim kruhom in pred postrežbo posujemo z zelišči.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.