© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kremne testenine s paradižnikom, bučkami in kozicami

Kremne testenine s paradižnikom, bučkami in kozicami

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kremne testenine s paradiznikom buckami in kozicami

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 debela stroka česna
  • 400 g mladih bučk
  • 400 g testenin ušesc (ali drugih kratkih testenin)
  • 2 pločevinki (po 400 g) češnjevih paradižnikov
  • ščep sladkorja
  • 200 g surovih kozic
  • 100 g crème fraîche ali kisle smetane
  • pest bazilike (samo listki)
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 debela stroka česna
  • 400 g mladih bučk
  • 400 g testenin ušesc (ali drugih kratkih testenin)
  • 2 pločevinki (po 400 g) češnjevih paradižnikov
  • ščep sladkorja
  • 200 g surovih kozic
  • 100 g crème fraîche ali kisle smetane
  • pest bazilike (samo listki)
  • sol
  • poper

Postopek

1

V veliki kozici segrejemo olje, dodamo na tanko narezan česen in nekaj minut pražimo. V kozico dodamo še na rezine narezane bučke in pražimo še nekaj minut, da se začnejo mehčati. Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca.

2

V kozico z bučkami dodamo paradižnik, sladkor in začimbe, premešamo in odkrito kuhamo približno 10 minut. V tem času se skuhajo tudi testenine.

3

V omako dodamo olupljene kozice in kuhamo toliko časa, da se rožnato obarvajo. Testenine odcedimo in jih primešamo omaki. Dodamo crème fraîche ali kislo smetano. Kuhamo še 1 do 2 minuti, nato jed potresemo z natrgano baziliko in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.