Kaj boste skuhali danes?
Pretaknjen zajčji hrbet z okusno omako in brstičnim ohrovtom
Pretaknjen zajčji hrbet z okusno omako in brstičnim ohrovtom
Sestavine
- 2 zajčja hrbta (4 fileji po 150–200 g)
- 150 g prekajene slanine
- olje za peko
priloga
- sol
- 250 g brstičnega ohrovta
- 1,5 dl goveje juhe
- maslo
- šerijev kis
omaka
- poper
- 250 g odrezkov zajčjega mesa
- 500 g kosti
- 3 žlice olja
- 1 šalotka
- gomolj zelene
- 1 lovorov list
- 1 vejica timijana
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 2 zajčja hrbta (4 fileji po 150–200 g)
- 150 g prekajene slanine
- olje za peko
priloga
- sol
- 250 g brstičnega ohrovta
- 1,5 dl goveje juhe
- maslo
- šerijev kis
omaka
- poper
- 250 g odrezkov zajčjega mesa
- 500 g kosti
- 3 žlice olja
- 1 šalotka
- gomolj zelene
- 1 lovorov list
- 1 vejica timijana
Postopek
Najprej pripravimo omako. Kosti in koščke mesa, ki smo jih obrezali s kosti, na olju prepražimo. Šalotko in gomolj zelene olupimo, narežemo na drobne kocke, dodamo h kostem in vse skupaj še malo prepražimo. Nato dodamo zelišča in dolijemo približno liter vode. Na blagem ognju kuhljamo 2 do 3 ure, potem pa precedimo in osnovo do polovice povremo.
Z brstičnega ohrovta odrežemo nastavke pecljev in ločimo posamezne liste; hitro jih blanširamo v posoljeni vodi in oplaknemo z ledeno mrzlo vodo. Slanino narežemo na ozke trakove.
Z zajčjega hrbta odstranimo tanko kožico. Nato meso pretaknemo s slanino, začinimo, na vroči maščobi na obeh straneh najprej dobro popečemo, nato pa pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 10 minut.
V ponvi močno segrejemo malo juhe in maslo. Dodamo blanširane liste brstičnega ohrovta ter začinimo s soljo in šerijevim kisom.
Zajčji hrbet po dolgem prerežemo, nato pa pahljačasto narežemo na rezine ter ponudimo z omako in prilogo iz listov brstičnega ohrovta.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Potrebušina v viskiju
Veganska rožičeva potica s suhimi figami
Potica s katero boste presegli svoje babice
Sardele s koromačevo solato po sicilijansko
Sardele, ki so odlične pečene na žaru, v vsak obrok vnesejo okus po poletju in se krasno podajo k hrustljavi solati.