
Pretaknjen zajčji hrbet z okusno omako in brstičnim ohrovtom
Pretaknjen zajčji hrbet z okusno omako in brstičnim ohrovtom

Sestavine
- 2 zajčja hrbta (4 fileji po 150–200 g)
- 150 g prekajene slanine
- olje za peko
priloga
- sol
- 250 g brstičnega ohrovta
- 1,5 dl goveje juhe
- maslo
- šerijev kis
omaka
- poper
- 250 g odrezkov zajčjega mesa
- 500 g kosti
- 3 žlice olja
- 1 šalotka
- gomolj zelene
- 1 lovorov list
- 1 vejica timijana

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 zajčja hrbta (4 fileji po 150–200 g)
- 150 g prekajene slanine
- olje za peko
priloga
- sol
- 250 g brstičnega ohrovta
- 1,5 dl goveje juhe
- maslo
- šerijev kis
omaka
- poper
- 250 g odrezkov zajčjega mesa
- 500 g kosti
- 3 žlice olja
- 1 šalotka
- gomolj zelene
- 1 lovorov list
- 1 vejica timijana
Postopek
Najprej pripravimo omako. Kosti in koščke mesa, ki smo jih obrezali s kosti, na olju prepražimo. Šalotko in gomolj zelene olupimo, narežemo na drobne kocke, dodamo h kostem in vse skupaj še malo prepražimo. Nato dodamo zelišča in dolijemo približno liter vode. Na blagem ognju kuhljamo 2 do 3 ure, potem pa precedimo in osnovo do polovice povremo.
Z brstičnega ohrovta odrežemo nastavke pecljev in ločimo posamezne liste; hitro jih blanširamo v posoljeni vodi in oplaknemo z ledeno mrzlo vodo. Slanino narežemo na ozke trakove.
Z zajčjega hrbta odstranimo tanko kožico. Nato meso pretaknemo s slanino, začinimo, na vroči maščobi na obeh straneh najprej dobro popečemo, nato pa pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 10 minut.
V ponvi močno segrejemo malo juhe in maslo. Dodamo blanširane liste brstičnega ohrovta ter začinimo s soljo in šerijevim kisom.
Zajčji hrbet po dolgem prerežemo, nato pa pahljačasto narežemo na rezine ter ponudimo z omako in prilogo iz listov brstičnega ohrovta.