© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pretaknjen zajčji hrbet z okusno omako in brstičnim ohrovtom

Pretaknjen zajčji hrbet z okusno omako in brstičnim ohrovtom

Čas priprave 50 min + 3 ure za omako
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gespickter Hasenruecken

Sestavine

  • 2 zajčja hrbta (4 fileji po 150–200 g)
  • 150 g prekajene slanine
  • olje za peko

priloga

  • sol
  • 250 g brstičnega ohrovta
  • 1,5 dl goveje juhe
  • maslo
  • šerijev kis

omaka

  • poper
  • 250 g odrezkov zajčjega mesa
  • 500 g kosti
  • 3 žlice olja
  • 1 šalotka
  • gomolj zelene
  • 1 lovorov list
  • 1 vejica timijana
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 zajčja hrbta (4 fileji po 150–200 g)
  • 150 g prekajene slanine
  • olje za peko

priloga

  • sol
  • 250 g brstičnega ohrovta
  • 1,5 dl goveje juhe
  • maslo
  • šerijev kis

omaka

  • poper
  • 250 g odrezkov zajčjega mesa
  • 500 g kosti
  • 3 žlice olja
  • 1 šalotka
  • gomolj zelene
  • 1 lovorov list
  • 1 vejica timijana

Postopek

1

Najprej pripravimo omako. Kosti in koščke mesa, ki smo jih obrezali s kosti, na olju prepražimo. Šalotko in gomolj zelene olupimo, narežemo na drobne kocke, dodamo h kostem in vse skupaj še malo prepražimo. Nato dodamo zelišča in dolijemo približno liter vode. Na blagem ognju kuhljamo 2 do 3 ure, potem pa precedimo in osnovo do polovice povremo.

2

Z brstičnega ohrovta odrežemo nastavke pecljev in ločimo posamezne liste; hitro jih blanširamo v posoljeni vodi in oplaknemo z ledeno mrzlo vodo. Slanino narežemo na ozke trakove.

3

Z zajčjega hrbta odstranimo tanko kožico. Nato meso pretaknemo s slanino, začinimo, na vroči maščobi na obeh straneh najprej dobro popečemo, nato pa pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 10 minut.

4

V ponvi močno segrejemo malo juhe in maslo. Dodamo blanširane liste brstičnega ohrovta ter začinimo s soljo in šerijevim kisom.

5

Zajčji hrbet po dolgem prerežemo, nato pa pahljačasto narežemo na rezine ter ponudimo z omako in prilogo iz listov brstičnega ohrovta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.