
Kaj boste skuhali danes?
Vloženo rdeče zelje
Vloženo rdeče zelje

Sestavine
- 500 g na rezance narezanega rdečega zelja
- 150 g grobe morske soli
- 5 dl jabolčnega kisa
- 2 dl rdečega vina
- 400 g sladkorja
- 2 žlički poprovih zrn
- 6 lovorovih listov
- 2 žlici rumenih gorčičnih semen

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 500 g na rezance narezanega rdečega zelja
- 150 g grobe morske soli
- 5 dl jabolčnega kisa
- 2 dl rdečega vina
- 400 g sladkorja
- 2 žlički poprovih zrn
- 6 lovorovih listov
- 2 žlici rumenih gorčičnih semen
Postopek
Narezano zelje damo v cedilo nad kuhinjsko korito in ga potresemo s soljo. Počakamo 2 do 3 ure, nato ga odcedimo in splaknemo, da odstranimo sol. Posušimo ga s čisto kuhinjsko krpo.
Kis, vino, sladkor, poprova zrna in lovorove liste damo v kozico, zavremo, zmanjšamo temperaturo in kuhljamo, da se tekočina pokuha na polovico. Odstavimo in pustimo 10 minut.
Skozi fino cedilo pripravek precedimo v vrč ali skledo; poper in lovor zavržemo. Zelje in gorčična semena damo v veliko skledo in jih zalijemo s precejenim pripravkom. Zelje skupaj s tekočino napolnimo v vroče sterilizirane kozarce in zapremo. Hranimo ga lahko en mesec v hladilniku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Marmelada iz klementin in pomarančnega likerja
Pečena svinjska ribica s cmoki iz fig in jabolk
Pečena svinjina po kitajsko (char siu)
Char siu je prava kantonska poslastica - meso z žara postrežemo z rižem ali pa uporabimo kot nadev za pogačice.