
Vloženo rdeče zelje
Vloženo rdeče zelje

Sestavine
- 500 g na rezance narezanega rdečega zelja
- 150 g grobe morske soli
- 5 dl jabolčnega kisa
- 2 dl rdečega vina
- 400 g sladkorja
- 2 žlički poprovih zrn
- 6 lovorovih listov
- 2 žlici rumenih gorčičnih semen

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 500 g na rezance narezanega rdečega zelja
- 150 g grobe morske soli
- 5 dl jabolčnega kisa
- 2 dl rdečega vina
- 400 g sladkorja
- 2 žlički poprovih zrn
- 6 lovorovih listov
- 2 žlici rumenih gorčičnih semen
Postopek
Narezano zelje damo v cedilo nad kuhinjsko korito in ga potresemo s soljo. Počakamo 2 do 3 ure, nato ga odcedimo in splaknemo, da odstranimo sol. Posušimo ga s čisto kuhinjsko krpo.
Kis, vino, sladkor, poprova zrna in lovorove liste damo v kozico, zavremo, zmanjšamo temperaturo in kuhljamo, da se tekočina pokuha na polovico. Odstavimo in pustimo 10 minut.
Skozi fino cedilo pripravek precedimo v vrč ali skledo; poper in lovor zavržemo. Zelje in gorčična semena damo v veliko skledo in jih zalijemo s precejenim pripravkom. Zelje skupaj s tekočino napolnimo v vroče sterilizirane kozarce in zapremo. Hranimo ga lahko en mesec v hladilniku.