Kaj boste skuhali danes?
Jabolčni krofki
Jabolčni krofki so malce prismuknjen prigrizek, ki bo navdušil mlajše in malo starejše otroke
Jabolčni krofki
Jabolčni krofki so malce prismuknjen prigrizek, ki bo navdušil mlajše in malo starejše otroke
Sestavine
- 150 g kremnega sira
- 2 žlički medu
- 3 hrustljava jabolka
- 3–4 žlice mandljevega ali arašidovega namaza (po želji)
- pisane mrvice za okras
To je skrivnost popolnega pasulja, kot so ga kuhale naše babice
Pasulj je klasična fižolova enolončnica, ki pogreje telo in dušo. Spoznajte njegovo tradicijo, različice po Sloveniji in preverjen recept za popoln domač pasulj.
Tudi sladkorni bolniki se lahko sladkajo brez slabe vesti
14. november je svetovni dan sladkorne bolezni. Živeti z njo pa ne pomeni, da se je treba čemur koli odpovedati, niti sladicam.
Čudovito pisane in okusne jedi iz korenovk za hladne dni
Korenovke so pravi jesenski zaklad – vsestranske, hranljive in čudovito pisane. Z njimi lahko ustvarimo jedi, ki očarajo na pogled in navdušijo z okusom.
Sestavine
- 150 g kremnega sira
- 2 žlički medu
- 3 hrustljava jabolka
- 3–4 žlice mandljevega ali arašidovega namaza (po želji)
- pisane mrvice za okras
Postopek
Kremni sir zmešamo z medom in postavimo na stran. Jabolka olupimo, nato pa vsako narežemo na pet ali šest okroglih rezin, debelih približno 1 cm. Z manjšim okroglim modelčkom za piškote iz vsake rezine izrežemo sredico, da odstranimo peščišče in dobimo krofke. S papirnatimi brisačami jih popivnamo – jabolka naj bodo čim bolj suha, da bo namaz ostal na njih.
Na kolobarje po želji namažemo nekaj namaza iz oreškov, nato pa še sladek kremni sir. Krofke okrasimo z mrvicami in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladna ledena kava
Marmelada iz rdeče čebule
Marelični džem z vodo pomarančnih cvetov
Zapečeni špageti z bučkami
Tako rekoč testeninska omleta, ki jo obožujejo tudi otroci!