© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz kislega zelja

Kislo zelje malo drugače

Juha iz kislega zelja

Kislo zelje malo drugače

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Juha iz kislega zelja

Sestavine

  • 250 g kislega zelja
  • 1 debel krompir
  • 5 dl goveje juhe
  • 2 brinovi jagodi
  • 2 lovorova lista
  • 15 g prekajene slanine
  • 2 dl sladke smetane
  • sol in poper
  • 2,5 dl olja za cvrenje
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 250 g kislega zelja
  • 1 debel krompir
  • 5 dl goveje juhe
  • 2 brinovi jagodi
  • 2 lovorova lista
  • 15 g prekajene slanine
  • 2 dl sladke smetane
  • sol in poper
  • 2,5 dl olja za cvrenje

Postopek

1

Kislo zelje operemo in ožmemo. Slanino narežemo na drobne kocke. Krompir olupimo in prav tako narežemo na kocke. Zelje (100 g ga prihranimo za okras) pristavimo z govejo juho. Dodamo krompir, začimbe in narezano slanino ter kuhamo 20 minut.

2

Juho odstavimo, zmešamo s paličnim mešalnikom (ali pretlačimo skozi cedilo) in ponovno zavremo. Temperaturo znižamo, vmešamo sladko smetano in odstavimo. Na ne prevročem olju hrustljavo ocvremo prihranjeno surovo kislo zelje. Juho nalijemo v vroče krožnike in okrasimo z ocvrtim kislim zeljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.